Politika

Runāt par sankciju atcelšanu pret Krieviju vēl ir pāragri, sacīja Tramps

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Priekšvēlēšanu kampaņas laikā un inaugurācijas uzrunā Tramps vairākkārt uzsvēra nodomu sadarboties ar Maskavu.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. ASV prezidents paziņojis, ka par ierobežojumu atcelšanu attiecībā uz Krieviju pagaidām runāt ir pāragri, vēsta RIA Novosti.

Kopīgajā preses konferencē ar Lielbritānijas premjeru Terēzi Meju Trampam tika uzdots jautājums, vai viņš piedalīsies pārrunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, un vai viņš ir gatavs atcelt sankcijas pret Krieviju.

"Cik man zināms, zvans (Putinam — red.) ir ieplānots, paskatīsimies. Runājot par sankcijām, vēl ir pāragri par to runāt, taču ideālā gadījumā mēs ceram, ka mums būs labas attiecības ar visām valstīm," — teica ASV prezidents.

"Nav garantiju, taču tas būs pozitīvi, ja mēs spēsim to sasniegt," — sacīja Tramps.

Viņš cer uz "fantastiskām attiecībām" ar Krievijas prezidentu, piebildis amerikāņu līderis.

"Tas ir iespējams. Iespējams, tā nebūs. Paskatīsimies, kas notiks. Es ļoti stingri pārstāvēšu Amerikas tautu. Ja mums būs ļoti labas attiecības ar Krieviju un citām valstīm, ja mēs kopā cīnīsimies ar ISIS — tas ir ļaunums, kas jāaptur, — tas ir labi, nevis slikti," — sacīja Tramps.

Iepriekš vairāki avoti norādījuši, ka Trampa administrācija jau sagatavojusi prezidenta rīkojumu par anti Krievijas sankciju atcelšanu.

ASV Kongress. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV Kongress vēlas aizliegt Trampam izdarīt preventīvu kodoluzbrukumu

Jau pirms inaugurācijas ievēlētais ASV prezidents apšaubīja pret Krieviju vērsto sankciju lietderību.

"Ja esat nokārtojuši attiecības, un Krievija mums palīdz, kāpēc kādam būtu jāsaglabā sankcijas, ja cilvēki spēj paveikt daudz laba kopīgi," — uzsvēra Tramps intervijā Wall Street Journal.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā un inaugurācijas uzrunā Tramps vairākkārt uzsvēra nodomu sadarboties ar Maskavu.

Krievijas valdība jau norādījusi, ka ir gatava strādāt, lai normalizētu attiecības ar Vašingtonu pat sankciju apstākļos. Maskava sveic jebkuru dialoga iespēju, uzsvēra Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs,.

Ziņu lente
0