Senatori vēlas liegt Trampam atcelt Krievijas sankcijas

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasASV. Foto no arhīva
ASV. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumdevēji bažas, ka Trampa administrācija varētu atcelt sankcijas apmaiņā pret Krievijas solījumiem samazināt kodolieročus.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. ASV senatoru grupa, kurā ir kā demokrātu, tā republikāņu pārstāvji, nolēmusi virzīt likumprojektu, kas paredz bloķēt iespējas prezidentam Donaldam Trampam atcelt Krievijai noteiktās sankcijas, svētdien telekanālam ABC apliecināja Senāta demokrātu līderis Čaks Šūmers, vēsta aģentūra LETA.

Dmitrijs Medvedevs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Medvedevs aicinājis nelolot ilūzijas attiecībā uz sankciju atcelšanu

"Ja mēs atcelsim sankcijas, tad mēs sacīsim Krievijai: "Turpiniet iejaukties mūsu vēlēšanās un darīt citas sliktas lietas." Tas paudīs analoģisku signālu Ķīnai un Irānai. Tas būs briesmīgi,"- sūkstījās Šūmers.

Dokumentu atbalstījuši senatori republikāņi Džons Makeins un Lindsijs Greiems.

Sagaidāms, ka likumprojekts Senātā tiks iesniegts jau nākamās nedēļas laikā.

14. janvārī Tramps intervijā laikrakstam "Wall Street Journal" sacīja, ka "vismaz kādu laiku" negrasās atcelt Krievijai Ukrainas krīzes dēļ noteiktās sankcijas.

Nākamajā dienā intervijā britu laikrakstam "Times" Tramps paziņoja, ka ir gatavs piedāvāt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sankciju atcelšanu apmaiņā pret kodolarsenālu samazināšanu.

Ziņu lente
0