Prezidenta Trampa pirmā diena: veselības aprūpe, spēka struktūras un geju tiesības

© Sputnik / Алексей Агарышев / Pāriet pie mediju bankasИнаугурации 45-го президента США Дональда Трампа
Инаугурации 45-го президента США Дональда Трампа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Baltā nama vietnes pazudusi nodaļa par LGBT tiesību aizsardzību, un Tramps un viņa Republikāņu partija plāno pēc iespējas ātrāk atcelt bijušā prezidenta ieviesto Obamacare reformu.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. No Baltā nama oficiālās vietnes pazudusi nodaļa par netradicionālās seksuālās orientācijas pārstāvju tiesību aizsardzību, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Washington Post.

Izdevums vēsta, ka vietnē dzēsts arī Darba ministrijas ziņojums par netradicionālās seksuālās orientācijas pārstāvju tiesību aizsardzību, klimata izmaiņām un veselības aizsardzībai veltītās nodaļas.

Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на саммите НАТО в Варшаве - Sputnik Latvija
Politika
Stoltenbergs informējis, kāds ir Trampa viedoklis par NATO nākotni

Izdevums The Daily Beast atzīmējis, ka LGBT tiesību aizsardzības jautājums, kam bija liela loma Baraka Obamas politikā, pazudis tūlīt pēc Donalda Trampa inaugurācijas ceremonijas. Pašlaik tā vietā publicēts materiāls, kas veltīts ASV tiesībsargājošo iestāžu atbalstam.

Klimatam veltītās nodaļas vietā portālā stājies Trampa enerģētikas attīstības plāns, kurā skan aicinājums ignorēt klimata izmaiņas.

Bez tam ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis rīkojumu, kas paredz valsts iestāžu nestā sloga samazināšanu, gaidot pirms sešiem gadiem ieviestās veselības aprūpes reformas atcelšanu.

Tuvākajā laikā Baltais nams nosūtīs ministrijām memorandu ar mērķi iesaldēt jauno ekonomikas regulēšanas noteikumu tālāko ieviešanu atbilstoši Trampa priekšvēlēšanu solījumiem.

Tramps un viņa Republikāņu partija plāno pēc iespējas ātrāk atcelt bijušā prezidenta Baraka Obamas ieviesto reformu.

2010. gada veselības aprūpes reforma, kas ieguvusi neformālo nosaukumu "Obamas aprūpe" (Obamacare), paredz subsīdijas mazturīgajiem medicīniskās apdrošināšanas saņemšanai. Vienlaikus visiem ASV iedzīvotājiem uzlikts pienākums nopirkt medicīnisko apdrošināšanu. Veselības apdrošināšana ASV ir visdārgākā pasaulē.

Инаугурация избранного президента США Дональда Трампа - Sputnik Latvija
Video
ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas ceremonija

Obamacare radīja divējādu iespaidu. Aptaujas liecināja, ka aptuveni puse amerikāņu uzskata, ka šī reforma ir jāatceļ. Tomēr aptuveni 20 miljoni cilvēku pirmo reizi saņēma apdrošināšanu, pateicoties šai reformai.

Likums tika pieņemts 2010. gadā. Par to nobalsoja tikai demokrāti, kuri tolaik kontrolēja Kongresu. Pēc tam republikāņi, kuri izcīnīja vairākumu Pārstāvju palātā un vēlāk arī Senātā, desmitiem reižu balsoja par likuma atcelšanu, taču nespēja pārvarēt prezidenta veto. Augstākā tiesa atbalstīja vairākus reformas nozīmīgākos aspektus. Patlaban republikāņi iet demokrātu pēdās, plānojot izmaiņas vienpusējā kārtībā, nesaskaņojot tās ar opozīciju.

Ziņu lente
0