Senators Makeins atzīst Krievijas lielo nozīmi Tuvajos Austrumos

© REUTERS / Henry RomeroSenators Makeins
Senators Makeins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV senatoru Džonu Makeinu sarūgtina tas, ka Krievija organizē miera sarunas Sīrijas jautājumā Astanā trīs pušu – Krievijas, Irānas un Turcijas – formātā, bet ASV pozīcijas Tuvajos Austrumos ir vājinājušās.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Republikāņu partijas pārstāvis, senators Džons Makeins atzinis Krievijas politikas panākumus Tuvajos austrumos un Vašingtonas pozīciju vājināšanos. Savu viedokli viņš paudis intervijā telekanālam MSNBC.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka vienojies ar Turcijas prezidentu Tajipu Erdoganu par iespēju piedāvāt Sīrijas konfliktā iesaistītajām pusēm iespēju turpināt miera sarunas Astanā. Domājams, tikšanās notiks 23. janvārī, pārrunas notiks sadarbības ietvaros Krievijas, Irānas un Turcijas trīspusējā formātā.

Капитолий Вашингтона - Sputnik Latvija
Politika
ASV Kongress vēsta, ka neļaus Trampam atcelt sankcijas pret Krieviju

Otrdien, 17. janvārī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava uzskata par pareizu uzaicināt uz tikšanos Astanā ASV jaunās administrācijas un ANO pārstāvjus.

"Tas ir pietiekami daiļrunīgi, ka, krievi, irāņi un turki aicina ASV piedalīties miera konferencē (Sīrijas jautājumā). ASV to nevada, ASV pat nav tā daļa, viņus uzaicina. Lūk, ciktāl esam nonākuši," — paziņojis Makeins.

Politiķis atzīmēja, ka Tuvajos Austrumos Krievija rīkojusies saprātīgi un pašlaik ir kļuvusi par galveno spēles dalībnieku šajā reģionā.

Republikānis Džons Makeins ir plaši pazīstams ar savu antikrievisko nostāju. Piemēram, viņš ierosināja noteikt jaunas sankcijas Maskavai sakarā ar kiberuzbrukumiem, par kuriem it kā esot atbildīgi "krievu hakeri". Pie tam ne pats senators, ne arī viņa kolēģi nesniedza nekādus pierādījumus apgalvojumiem.

Ziņu lente
0