Ukraina īstenos militāro inspekciju Krievijā Vīnes dokumenta ietvaros

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasУкраинские военнослужащие, архивное фото
Украинские военнослужащие, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina iesniegusi Krievijas Federācijai pieprasījumu par inspekcijas veikšanu saskaņā ar 2011. gadā pieņemto Vīnes dokumentu par sarunām par uzticēšanos un drošību veicinošiem pasākumiem.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Krievijas varas iestādes devušas atļauju Ukrainai pārbaudīt militārās darbības mērogus Rostovas apgabalā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Kodolbīstamības mazināšanas centra priekšnieka Sergejs Rižkova sniegto informāciju.

"Ukraina iesniegusi Krievijas Federācijai pieprasījumu par inspekcijas veikšanu saskaņā ar 2011. gadā pieņemto Vīnes dokumentu par sarunām par uzticēšanos un drošību veicinošiem pasākumiem," – viņš norādīja.

Ukrainas militārpersonas pārbaudīs Krievijas armijas daļas laikā no 16. līdz 19. janvārim.

Eiropas drošības arhitektūra paredz vairākas vienošanās par atbruņošanos, bruņojuma kontroli un uzticēšanās pasākumiem militārajā jomā. Piemēram, 2011. gadā pieņemtais Vīnes dokuments paredz informācijas apmaiņu par bruņotajiem spēkiem, plānošanu un budžetu. Pie tam EDSO valstis sniedz viena otrai informāciju par noteikta veida militāro darbību un organizē inspekcijas.

Ziņu lente
0