Konfekšu tirdzniecība Krimā Porošenko var beigties ar lietu par valsts nodevību

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasКонфеты компании "Рошен"
Конфеты компании Рошен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Ģenerālprokuratūras vadītāja bijušais vietnieks Renāts Kuzmins paziņojis, ka Ukrainas prezidenta Petro Porošenko kompānija pērn pārskaitījusi Krievijas budžetā gandrīz 600 miljonus rubļu, un aicinājis ierosināt krimināllietu par valsts nodevību.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Ukrainas Ģenerālprokuratūras vadītāja bijušais vietnieks Renāts Kuzmins apsūdzējis Ukrainas prezidentu par to, ka viņa kompānija Roshen tirgo savu produkciju Krimas teritorijā un aicināja Drošības dienesta vadītāju Vasiliju Gricaku ierosināt pret Petro Porošenko un uzņēmuma vadošajiem menedžeriem krimināllietu par valsts nodevību, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Ar mērķi aizsargāt Ukrainas tautas intereses lūdzu jūs (..) reģistrēt kriminālizmeklēšanu sakarā ar Petro Porošenko, viņa tuvāko aprindu un Roshen vadošo menedžeru valsts nodevību," – rakstījis Kuzmins savā lapā Facebook.

Kuzmins norādīja, ka Porošenko kompānija organizē darbu fabrikā Ļipeckā Krievijas teritorijā laikā, kad prezidents ziņo par "karu ar Krievijas Federāciju" un nepieciešamību ieviest sankcijas pret Maskavu. Pie tam Roshen tirgo produkciju Krimas teritorijā, atgādinājis bijušais ģenerālprokurora vietnieks.

Iepriekš Renāts Kuzmins vērsās Ukrainas Nacionālajā korupcijas apkarošanas aģentūrā (NKAA) sakarā ar Petro Porošenko biznesu Krievijā. Pēc bijušā ģenerālprokurora vietnieka vārdiem, aģentūra pārbauda prezidenta Petro Porošenko elektronisko deklarāciju.

"Saskaņā ar manu iesniegumu NKAA pārbauda Porošenko. Nacionālās korupcijas apkarošanas aģentūras vadītāja N.Korčaka informēja, ka pret Porošenko sākta antikorupcijas pārbaude. (..) Viņš nav paziņojis NKAA, ka viņam ir mantiskas un biznesa intereses valstī, ar kuru, spriežot pēc viņa paša paziņojuma, viņš karo un kurai pieteicis ekonomiskas sankcijas. Noteikti paziņošu, kādi būs pārbaudes rezultāti," — rakstījis Kuzmins savā lapā Facebook. 

Roshen ir viens no lielākajiem konditorejas izstrādājumu ražotājiem pasaulē, kas ražo 450 tūkstošus tonnu produkcijas gadā. Kompānija pieder Porošenko. Korporācijas paspārnē strādā fabrikas Ukrainā, Lietuvā, Ungārijā un Krievijā.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Vācu avīze informē par finansiālajām mahinācijām Porošenko telekanālā

Izvirzot savu kandidatūru Ukrainas prezidenta postenim, Porošenko solīja pārdot savu galveno aktīvu, ja izcīnīs uzvaru vēlēšanās, taču pagaidām korporācija palikusi viņa īpašumā – ar pārdošanas jautājumiem nodarbojas investīciju kompānija Rothschild, kam neizdodas sameklēt pircēju, ņemot vērā konfliktu Ukrainas austrumos.

Iepriekš Odesas apgabala bijušais gubernators Mihails Saakašvili, kurš atkāpās no amata novembra sākumā, apsūdzēja Ukrainas valsts vadītāju Petro Porošenko par atbalsta sniegšanu noziedzīgajiem "klaniem" reģionā. Pēc viņa vārdiem, neskatoties uz varas maiņu Ukrainā, valstī plaukst korupcija un "zog tāpat kā zaguši."

Ziņu lente
0