Vācu telekanāls ZDF: "nāvējošais" signāls Krievijai novedis pie protestiem Vācijā

CC BY 2.0 / The U.S. Army / Abrams OffloadВыгрузка танка Абрамс
Выгрузка танка Абрамс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO austrumu flanga nostiprināšanās ieguvusi jaunu mērogu, kad amerikāņu kareivji šķērsoja Polijas robežu. Brigāde, kurā ir vairāk nekā 3,5 tūkstoši karavīru, tiks dislocēta Žaganas pilsētā valsts rietumos.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. NATO tanku brigādes nosūtīšana uz Austrumeiropu ar mērķi demonstrēt Krievijai alianses spēku un vienotību rezultātā novedusi pie protesta akcijām Vācijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Vācijas telekanāla ZDF sniegto informāciju.

Telekanāls atzīmē, ka NATO austrumu flanga nostiprināšanās ieguvusi jaunu mērogu, kad amerikāņu kareivji šķērsoja Polijas robežu. Brigāde, kurā ir vairāk nekā 3,5 tūkstoši karavīru, tiks dislocēta Žaganas pilsētā valsts rietumos.

Amerikāņu kara tehnikas izkraušana Bremerhafenas ostā Vācijā - Sputnik Latvija
Krievija uzskata par apdraudējumu amerikāņu tanku dislokāciju Polijā

"Mūsu rīcībā ir liela un neiedomājami nāvējoša tanku brigāde. Mūsu mērķis – palielināt jau pašlaik kolosālo biedējošo potenciālu Austrumeiropā," – komentāros ZDF uzsvēra Kristofers Nori, ASV armijas pilnvarotais ģenerālis.

Laikā, kad Polija un Baltijas valstis atbalsta kareivju dislokāciju un uzskata šo notikumu par drošības stiprināšanas pasākumu Eiropā, Vācijas iedzīvotāji reaģē uz to ar protestiem, kuros īpaši aktīvi piedalījās kreisi noskaņotie iedzīvotāji un kustības par mieru dalībnieki, informē televīzijas kanāls.

Pie tam Vācijas atbalstam ir ļoti liela nozīme NATO klātbūtnes tālākā paplašināšanā Austrumeiropā, jo tuvākajā laikā Vācijai jāuzņemas Ziemeļatlantijas apakšvienības vadība, kas tiks dislocēta Lietuvā, atgādina ZDF.

Ziņu lente
0