Obamas atvadu tvīts ieguvis lielāko popularitāti viņa prezidentūras laikā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Baraks Obama
ASV prezidents Baraks Obama - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tvīts, kurā ASV prezidents Baraks Obama, pametot valsts vadītāja posteni, atvadījās no amerikāņiem, popularitātes ziņā ir pārspējis visus viņa ierakstus, kas publicēti astoņus gadus ilgās prezidentūras laikā – uz to atsaukušies gandrīz 1,5 miljoni cilvēku no 13,5 miljoniem mikrobloga lasītāju.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Baraka Obamas atvadu ziņojums prezidenta lapā Twitter uzstādījis rekordu popularitātes ziņā — tas savācis vairāk "laiku" un pārpublikāciju nekā citi valsts vadītāja tvīti šajā lappusē.

ASV prezidenta lata Twitter pieder nevis politiķim, kurš ieņem galveno posteni Baltajā namā, bet gan valsts vadītājam. Tādējādi jaunievēlētā prezidenta inaugurācijas dienā šī lapa pāries Donalda Trampa ziņā. Patlaban mikroblogam ir gandrīz 13,5 miljoni abonentu.

Savā atvadu tvītā Obama vērsies pie amerikāņiem ar pateicības vārdiem un aicinājis nāciju noticēt saviem spēkiem.

"Paldies par visu. Mans pēdējais lūgums ir tāds pats kā pirmais. Es lūdzu jūs ticēt, — ne manām spējām radīt pārmaiņas, bet gan jūsējām," — teikts Obamas tvītā.

Publikācija saņēmusi gandrīz 1,5 miljonu "laiku", to pārpublicējuši vairāk nekā 700 tūkstoši lietotāju.
ASV prezidenta vēlēšanas notika 8. novembrī. Republikāņu kandidāts miljardieris Donalds Tramps izcīnīja uzvaru lielākajā daļā ASV štatu. Par valsts vadītāja posteni ar Trampu cīnījās demokrātu pārstāve, bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Krievija, Kremlis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kremlī apkopoti secinājumi par Obamas prezidentūras periodu
Baraks Obama, pirmais afroamerikānis, kurš ieņēmis ASV prezidenta krēslu, 2008. gada vēlēšanās ieguva lielāku balsu skaitu nekā bijušais senators Džons Makeins, un 2009. gada 20. janvārī pēc inaugurācijas sākās viņa prezidentūras formālais termiņš.

Savā atvadu uzrunā 2017. gada 10. janvārī aizejošais prezidents paziņoja, ka pēdējo astoņu gadu laikā Amerika "kļuvusi labāka un stiprāka." Obama solīja, ka pēc 10 dienām pasaule piedzīvos amerikāņu demokrātijas izpausmi: viens ievēlētais prezidents mierīgi nodos varu citam.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot Obamas administrācijas pēdējās darbības, nosauca tās par kaitnieciskām un piebilda: "Dievs radīja pasauli 7 dienās. Obamas administrācijai ir par 2 dienām vairāk, lai to sagrautu."

Decembra beigās un janvāra sākumā ASV noteica jaunas sankcijas pret Krieviju — pret atsevišķiem uzņēmumiem un privātpersonām, kā arī izplatīja uz visu pasauli "Magņitska likuma" darbību. Pie tam ASV Senātā tiek izskatīta jauna pret Krieviju vērstu ierobežojumu pakete.

Ziņu lente
0