Donalda Trampa atbilde uz izlūkdienestu ziņojumu

© AP Photo / David Zalubowski Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps
Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai muļķi būtu pret tuvākām ASV attiecībām ar Krieviju, uzskata Donalds Tramps.

RĪGA, 10. janvāris — Sputnik. Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņoja, ka "tikai stulbi cilvēki vai muļķi" noraidītu tuvākas attiecības ar Krieviju, vēsta aģentūra LETA.

Tramps to paziņoja dienu pēc iepazīšanās ar triju ASV izlūkdienestu ziņojumu, kurā teikts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "pavēlēja" veikt pasākumus ar mērķi ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas, lai grautu uzticēšanos šim demokrātiskajam procesam un kaitētu Demokrātu partijas kandidātei Hilarijai Klintonei.

"Būt labās attiecībās ar Krieviju ir laba lieta, nevis slikta lieta," — Tramps paziņoja viņa nosūtītā tvītu sērijā. "Mums ir pietiekami daudz problēmu, lai nebūtu vēl viena," — viņš piebilda.

Having a good relationship with Russia is a good thing, not a bad thing. Only "stupid" people, or fools, would think that it is bad! We…..

Tramps savos tvītos arī paziņoja, ka Krievija viņa administrācijas laikā respektēs ASV "daudz vairāk", nekā bija respektējusi Baraka Obamas prezidentūras laikā.

Tramps izteica pieņēmumu, ka viņa pieeja ļautu pretiniekiem strādāt kopā, lai risinātu "dažas no PASAULES daudzajām lielajām un aktuālajām problēmām un jautājumiem".

Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps varētu "spert soļus" pret Krieviju kiberuzbrukumu dēļ

Tramps vairākkārt ir apstrīdējis ASV izlūkdienestu vērtējumu, ka Kremlis pērn iejaucies ASV prezidenta vēlēšanās, un viņa viedokli ir maz mainījis slepenais izlūkdienestu ziņojums, ar kuru Tramps tika iepazīstināts 6. janvārī.

Šajā ziņojumā teikts, ka Putins un Krievijas valdība, veicot pasākumus ASV prezidenta vēlēšanu ietekmēšanai, tostarp Demokrātu partijas e-pastu uzlaušanu un iegūtās informācijas noplūdināšanu tīmekļa vietnei "WikiLeaks", "skaidri deva priekšroku" Republikāņu partijas kandidātam Donaldam Trampam.

"Mēs arī vērtējam, ka Putins un Krievijas valdība centās palīdzēt Trampa vēlēšanu izredzēm, kad vien iespējams, diskreditējot Klintoni," — secināts ziņojumā.

Ziņu lente
0