BBC komēdija par teroristu sievām radījusi sašutumu

© Sputnik / Andrey SteninФлаг радикальной исламистской организации "Исламское государство Ирака и Леванта"
Флаг радикальной исламистской организации Исламское государство Ирака и Леванта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji ir sašutuši par jauno BBC komēdiju un atgādina, ka daudzas sievietes pie teroristiem nokļuvušas ne pēc pašu gribas un faktiski atrodas verdzībā.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Lielbritānijas telekanāls BBC laidis klajā humoristisku šovu par sievietēm, kas devušās uz Sīriju, lai pievienotos teroristiskajam grupējumam ISIS un apprecējušās ar kaujiniekiem, vēsta RIA Novosti.

Video ierakstu divu dienu laikā noskatījušies vairāk nekā 22 miljoni skatītāju.

Kādā ainā redzama sieviete hidžabā, kura gudro, ko viņai vilkt mugurā uz ķīlnieka nāvessodu, kas notiks pēc trim dienām. Citā skečā stāstīts par meiteni, kura apprecējusies jau sesto reizi.

"Šīs ir manas sestās laulības. Iepriekšējās piecas reizes paliku atraitnēs," – viņa stāsta. Pēc tam aiz sievietes muguras kaut kas sprāgst, viņa nosmīn un saka: "Tas ir, sešas reizes."

Vēl vienā skečā redzams, kā sievietes lepojas viena otrai ar šahida jostām, ko viņām uzdāvinājuši teroristi.

Daudzi skatītāji nespēja novērtēt britu "izsmalcināto" humoru.

"Nupat noskatījos "ISIS mājsaimnieces". Bezgaumība, netaktiska spekulācija uz ciešanu rēķina," – savā Twitter lapā raksta lietotājs raztweets.

Citi lietotāji atgādina, ka daudzas sievietes pie teroristiem nokļuvušas ne pēc pašu gribas un faktiski atrodas verdzībā. "Tātad BBC patiešām laidusi klajā satīrisku šovu "ISIS mājsaimnieces", kad īstās "ISIS mājsaimnieces" ik dienas izvaro un piekauj," — raksta UncleMeraj. ​

"Vēl viena diena, vēl viens baltais iedzīvojas uz melno ciešanām," — raksta AblaKlaa.

​"Vai jūs neesat padomājuši, kā jutīsies to sieviešu tuvinieki, kuras turp devušās?" — vaicā AbelieversPath.

​"ISIS mājsaimnieces" liks sievietēm hidžabā justies izolācijā un pārvērtīs viņas par islāmofobu mērķi. "BBC, paldies, ka uzturat stereotipus," — raksta AshKaneSkittles. ​

"Tā ir ne tikai baismīga islāmofobija, tas ir īsts mēģinājums izsmiet nevainīgas dzīvības, ko aiznesis ISIS un viņu retorika," – uzskata YeahShe Writes.

​"ISIS mājsaimnieces? Kam tas vispār varēja ienākt prātā? Rasistisks, riebīgs un atbaidošs šovs," – pavēstīja Cripplelikepunk.

Tomēr raidījumam atradies liels skaits aizstāvju. Piemēram, daži skatītāji uzskata, ka šova autori iecerējuši izsmiet nevis kaujinieku upurus verdzībā, bet gan teroristus, kuri savu likteni izraudzījušies brīvprātīgi.

"Komēdija izsmej šīs pieaugušās sievietes ne kā upurus, bet gan kā terorisma piekritējas," – raksta FeminismIsLies.

​"Ja uzskatāt par nepieciešamu aizstāvēt KKK (kukluksklans – red.), nacistus, krustā sistus noziedzniekus vai ISIS no ņirgāšanās, jums jāpārvērtē savi ētiskie principi," – uzskata LaloDagach. ​

Citi lietotāji atgādina, ka terorisms nedrīkst būt saistīts ar islāmu.

"Šovs "ISIS mājsaimnieces" ir drosmīga un amizanta pārraide, ko vajadzētu noskatities visiem. Nē, tas nav islāmofobisks. Protams, ja vien jūs neuzskatāt, ka visi musulmaņi atbalsta ISIS," – raksta IonaItalia.

Sieviešu masveida bēgšana uz Sīriju un Irāku pie ISIS teroristiem jau sen ir radījusi īstu problēmu Eiropas valstīs. Kaujinieki vervē meitenes internetā, izmantojot dažādus psiholoģiskos paņēmienus.

2015. gada jūnijā visu Krieviju satrauca stāsts par 19 gadus vecās students Varvaras Karaulovas (Aleksandra Ivanova) pazušanu. Noskaidrojās, ka meitene mēģinājusi pievienoties ISIS Sīrijas teritorijā, kad viņu savervējis viens no kaujiniekiem. Karaulova tika aizturēta Turcijā un deportēta uz Krieviju, kur 2016. gada decembrī tiesa piesprieda viņai brīvības atņemšanu uz 4,5 gadiem vispārēja režīma kolonijā.

Ziņu lente
0