Vācu politiķi sašutuši par amerikāņu tanku ievešanu Vācijā

© Latvijas armija/Gatis Dieziņš, RJCNATO valstu tanki Abrams un Bradley. Foto no arhīva
NATO valstu tanki Abrams un Bradley. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brandenburgas federālās zemes premjerministrs Ditmārs Voidke kritizējis Ziemeļatlantijas alianses pasākumus, kas saistīti ar NATO bataljonu dislokāciju Austrumeiropā.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Vairāki Vācijas politiķi pauduši savu neapmierinātību par amerikāņu tanku ierašanos Bremerhafenas ostā Vācijā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumā Focus publicēto informāciju.

Танк M1A2 Abrams на военном полигоне Адажи во время учений - Sputnik Latvija
Eiropā parādījušies amerikāņu tanki

Piemēram, Brandenburgas federālās zemes premjerministrs, Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas loceklis Ditmārs Voidke kritizējis Ziemeļatlantijas alianses pasākumus, kas saistīti ar NATO bataljonu dislokāciju Austrumeiropā.

"Mēs nejutīsimies labāk, ja tanki braukās šurp un turp abās robežas pusēs," — paziņoja vācu politiķis.

Viņš aicina saglabāt aukstasinību un nodrošināt dialogu ar Maskavu, neskatoties uz grūtībām.

Amerikāņu tanku ierašanās Vācijā izraisījusi arī kreiso partijas viceprezidenta Tobiasa Flīgera sašutumu, raksta Focus. Politiķis uzskata, ka NATO valstis ar savām darbībām provocē jaunas bruņošanās sacīkstes un apgrūtina attiecības ar Krieviju. Šo viedokli Flīgers pauda arī sakarā ar alianses mācībām "Saber Strike", kas pērnā gada vasarā noritēja Baltijas valstīs.

 

Amerikāņu militārā tehnika, kas nogādāta Bremerhafenā, tiks novirzīta uz Poliju programmas "Alianses vienotība un miera uzturēšana Eiropā" ietvaros. Vēlāk šajā Austrumeiropas valstī tiks dislocēti 3,5 tūkstoši amerikāņu karavīru no 4. kājnieku divīzijas.

Ziņu lente
0