Amerikāņu bumbvedējs B-52 lidojuma laikā zaudējis dzinēju

© AFP 2023 / US AIR FORCEAmerikāņu stratēģiskais bumbvedējs B-52. Foto no arhīva
Amerikāņu stratēģiskais bumbvedējs B-52. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV GKS lidaparāta ekipāžai izdevās nosēdināt lidmašīnu bez upuriem un postījumiem.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik. Amerikāņu stratēģiskais bumbvedējs B-52 mācību lidojuma laikā zaudējis dzinēju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Defense News.

Incidents notika mācību lidojuma laikā GKS bāzes "Minot" rajonā Ziemeļdakotas štatā. Dzinēja zaudēšana netraucējusi pabeigt lidojumu, jo B-52 ir iekārtots ar astoņiem turbodzinējiem TF33-P-3/103. Ekipāžai, kas sastāv no pieciem cilvēkiem, izdevies veiksmīgi nosēdināt lidmašīnu. Uz lidaparāta klāja nebija apbruņojuma.

Густой дым поднимался над местом крушения американского B-52 в Гуаме - Sputnik Latvija
Video
Amerikāņu bumbvedējs aizdedzies pēc katastrofas Guamas salā

Dzinēja meklēšanai tika nosūtīts helikopters. Motora fragmenti bija atrasti 40 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no militārās bāzes.

Speciālisti noskaidro incidenta cēloņus.

ASV GKS bija apbruņoti ar stratēģiskiem bumbvedējiem B-52 — "Stratosfēras cietoksnis" — 1955. gadā. Viena no lidmašīnu modifikācijām ir absolūts tāluma rekordists bumbvedēju vidū. Plānots, ka ASV armija tos ekspluatēs aptuveni līdz 2030. gadam, kad tos aizvietos jaunās paaudzes smagie bumbvedēji B-21.

Šis nav pirmais incidents ar ASV stratēģiskajiem rakešu nesējiem B-52. Pagājušā gada maijā amerikāņu bumbvedējs B-52 avarējis tūlīt pēc pacelšanās mācību laikā ASV GS bāzē Guamā. Tajā atradās septiņi ekipāžas locekļi. Visi veiksmīgi tika ārā no B-52.

Ziņu lente
0