Moldovā no prezidenta administrācijas ēkas nolaists ES karogs

© Sputnik / Мирослав РотарьПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie citām valsts iestādēm, tostarp arī pie valdības un parlamenta ēkām vēl joprojām redzams Moldovas un ES karogs.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Moldovā no prezidenta administrācijas ēkas nolaists ES karogs, turklāt valsts vadītāja interneta vietnes versiju rumāņu valodā nomainījusi lapa moldāvu valodā, ziņo RIA Novosti.

Pie citām valsts iestādēm, tostarp arī pie valdības un parlamenta ēkām vēl joprojām redzams Moldovas un ES karogs.

Prezidenta administrācija informēja, ka republikas vadītājs Igors Dodons ciena valsts konstitūciju un aicina visus sekot šim piemēram. Administrācijas pārstāvji piebilda, ka tuvākajā laikā Dodons oficiāli komentēs notikušās izmaiņas.

Moldovas jaunais prezidents Igors Dodons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jaunais Moldovas prezidents plāno janvārī tikties ar Putinu

Igors Dodons stājās prezidenta amatā 23. decembrī. Viņa priekšvēlēšanu programma pauž, ka viņš nolēmis atjaunot stratēģiskās partnerattiecības ar Krieviju, no jauna nodrošināt Moldovas produkcijas piegādes Krievijas tirgū un normalizēt sadarbību enerģētikas nozarē.

Republikas Konstitūcija paredz, ka "valsts valoda Moldovā ir moldāvu valoda uz latīņu grafikas bāzes." Taču 2013. gada 5. decembrī Konstitucionālā tiesa atzina, ka republikas valsts valoda ir rumāņu valoda. Šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā Konstitucionālās tiesas slēdzienu par to, ka Moldovas Neatkarības deklarācija, kurā par valsts valodu atzīta rumāņu valoda, prevalē pār Moldovas Konstitūciju, kurā minēta moldāvu valoda.

Ziņu lente
0