Aculiecinieks pastāstījis par Tu-154 katastrofu Melnajā jūrā

© МЧС РФ / Pāriet pie mediju bankasПоисково-спасательные работы на месте крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи
Поисково-спасательные работы на месте крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meklējumi katastrofas rajonā turpinās. Domājams, glābēji atraduši gaisa kuģa pašrakstītājus.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Tu-154 katastrofas vietā Melnajā jūrā atrasti 12 bojāgājušie un gandrīz 160 mirstīgo atlieku fragmenti, aģentūru RIA Novosti informēja varas iestāžu pārstāvji.

Pašrakstītāji, iespējams, bijuši astes daļā

Aģentūras sarunbiedrs pastāstīja, ka otrdien, pl. 03.00 no rīta katastrofas vietā atrasts vēl viens upuris. Līdz ar to pašlaik atrasti 12 katastrofas upuri, kā arī 160 mirstīgo atlieku fragmenti.

Ziedi un sveces bojāgājušo piemiņai. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji nes ziedus pie Krievijas vēstniecības sērās par Tu-154 katastrofas upuriem

Vakar Krievijas AM informēja, ka operācijas gaitā atrasta lidmašīnas astes daļa līdz ar dzinēja fragmentiem. Atrastās atlūzas nogādātas krastā un nodotas izmeklēšanas iestādēm. Borta pašrakstītāji vēl nav atrasti. Ar to meklēšanu nodarbojas atsevišķa ūdenslīdēju grupa.

Varas iestāžu pārstāvji uzskata, ka "melnās kastes", iespējams atrodamas izceltajā lidmašīnas astes galā. Aģentūras sarunbiedrs pastāstīja, ka lidojuma parametru reģistrācijas iekārtu un borta pašrakstītāju plānots demontēt uz sauszemes.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) informējis, ka operācijā tiek izmantoti 43 kuģi ar nepieciešamajām iekārtām, 182 ūdenslīdēji, 3,5 tūkstoši cilvēku krasta līnijas apsekošanai, kā arī dziļūdens aparāti.

Krievijas FDD paziņojis, ka atrasti Tu-154 katastrofas aculiecinieki Soču apkaimē, ar viņiem strādā izmeklētāji. Drošības dienests ziņo, ka izmeklēšanas grupa saņēmusi arī video reģistratora ierakstu.

Aculiecinieks ziņojis par dīvainu "nosēšanos uz ūdens"

Preses izdevums "Kommersant", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, ziņo, ka viens no lidmašīnas katastrofas aculieciniekiem pastāstījis, ka ekipāža it kā centusies nosēdināt laineri uz ūdens. FDD robežapsardzes darbinieks, kurš nelaimes brīdī atradies kuterī Soču akvatorijā, pastāstīja, ka laineris tūlīt pēc izlidošanas no Adleras lidostas sācis nolaisties, nevis palielinājis augstumu.

Robežsargs piebilda, ka Tu-154 atradies gaisā ar nedabiski paceltu priekšgalu, gluži kā motocikls, kas brauc uz aizmugurējā riteņa. Lainera aste ātri saskārusies ar ūdens virsmu un iegrimusi, piezīmēja liecinieks.

Izdevuma aptaujātie aviācijas eksperti informē, ka tas varētu liecināt par ekipāžas kļūmi pacelšanās laikā. Pilotu darbību rezultātā gaisa kuģis zaudējis ātrumu, tātad, arī augstumu un nogāzies jūrā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis pastāstījis par Tu-154 katastrofu - Sputnik Latvija
Video
Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis pastāstījis par Tu-154 katastrofu

Iepriekš Krievijas FDD ziņoja, ka izmeklēšanas gaitā tiek izskatītas tādas versijas, kā nepiederošu priekšmetu iekļūšana dzinējā, nekvalitatīva degviela, pilotu kļūda un tehnisks bojājums.

Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīna Tu-154, kas devās uz Latākiju, cieta katastrofu Melnās jūras gaisa telpā svētdien no rīta, gandrīz tūlīt pēc izlidošanas no Adleras.

Lidmašīnā atradušies 84 pasažieri un astoņi ekipāžas locekļi — karavīri, Aleksandrova ansambļa mākslinieki, kuri devās uz Hmeimimas aviobāzi Sīrijā, lai apsveiktu Jaunajā gadā Krievijas GKS aviācijas grupu. Reisā devušies arī deviņi Krievijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji Starptautiskās sabiedriskās organizācijas "Taisnīga palīdzība" darbiniece Jeļizaveta Gļinka, pazīstama arī kā "doktore Ļiza" un divas federālās amatpersonas. Visi gājuši bojā.

Ziņu lente
0