Le Monde: Francijas iedzīvotāji jau sākuši pārdot savas Ziemassvētku dāvanas

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasZiemassvētku dāvanas. Foto no arhīva
Ziemassvētku dāvanas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Janvārī franči pārdos vairāk nekā trīsarpus miljonus neveiksmīgu Ziemassvētku dāvanu, uzskata interneta izsoļu pārstāvji.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Vēl nav apēstas svētku pusdienas, taču franči jau sākuši iztirgot Ziemassvētkos saņemtās dāvanas, raksta Le Monde.

Sestdienas naktī vietnē PriceMinister, populārā interneta tirdzniecības laukumā, tika publicēti sludinājumi par vairāk nekā 500 tūkstošiem priekšmetu, pastāstīja vietnes vadītājs Fabjēns Versaco. Viņš piebilda, ka, pēc viņa domām, līdz janvāra vidum vietnē tiks pārdoti 3,5 miljoni Ziemassvētku dāvanu. Interneta izsoles vietē eBay.fr — tā pati aina. Sestdienas naktī un svētdien vietnē publicēti vairāk nekā 100 tūkstoši jaunu sludinājumu ar pārdošanas piedāvājumu.

Rietumu kristīgā pasaule svin Kristus dzimšanas svētkus - Sputnik Latvija
Rietumu kristīgā pasaule svin Kristus dzimšanas svētkus

Ziemassvētku vilšanās līderi: grāmatas, kas saņēmušas Gonkūru prēmiju, DVD diski, smaržas un videospēles, turklāt franči bieži cenšas atbrīvoties no uzdāvinātajām pidžamām, veļas, zeķēm un pat seksa rotaļlietām.

Aptaujas liecina, ka Francijas iedzīvotāji kļūst arvien prasīgāki. 2011. gadā 22% respondentu atzina, ka dāvanā nav saņēmuši to, ko gribējuši, bet 2015. gadā neapmierināto skaits sasniedzis jau 39%. Aptuveni puse neapmierināto pastāstīja, ka nevajadzīgo priekšmetu pārdevuši vai vismaz pārdomājuši šādu iespēju.

Vienkāršākā attieksme pret Ziemassvētku dāvanu pārdošanu ir frančiem vecumā no 18 līdz 34 gadiem, pārējiem tas vēl joprojām ir tabu. Taču pat tie, kas publicēja sludinājumu par dāvanas pārdošanu izsolē jau Ziemassvētku naktī, nav gatavi par to atzīties neveiksmīgajiem dāvinātājiem.

Ziņu lente
0