Trampa līdzgaitnieks prognozē iespējamu Obamas rīkojumu atcelšanu

© AP Photo / David Zalubowski ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Kongresa bijušais spīkeris ir pārliecināts, ka jaunajam prezidentam izdosies atcelt pat rīkojumus, kuru pārskatīšana nav pieļaujama objektīvu iemeslu dēļ.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps plāno atcelt aptuveni 70% Baraka Obamas rīkojumu. Šo informāciju telekanāla Fox ēterā paudis republikāņa līdzgaitnieks un ASV Kongresa bijušais spīkeris Nuts Gingričs, vēsta RIA Novosti.

"Tramps anulēs aptuveni 60 vai 70% viņa (Obamas) rīkojumu," — pavēstīja politiķis.

Viņš pauda viedokli, ka šādu pasākumu veikšanai būs nepieciešama "neliels juridisks noformējums un gudri juristi, kuri to paveiks."

ASV. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps atmaksās Putinam ar sankciju atcelšanu nākamajā gadā

Pie tam Gingričs norādīja, ka, pēc viņa domām, Obamas nesenā rīcība ir izmisuma solis. Viņa mantojumu politiķis salīdzināja ar "lelli, no kuras izlaists gaiss, un tā aizvien vairāk sarūk."

ASV Kongresa bijušais spīkeris ir pārliecināts, ka jaunajam prezidentam izdosies atcelt pat rīkojumus, kuru pārskatīšana nav pieļaujama objektīvu iemeslu dēļ.

Savas priekšvēlēšanu kampaņas gaitā Donalds Tramps ne vienu reizi vien solīja izvērtēt daudzus Obamas lēmumus, piemēram "atcelt un aizvietot" veselības aprūpes reformu, ogļūdeņražu ieguves ierobežojumus u.c.

Pagājušonedēļ Baraks Obama ieviesa liegumu naftas un gāzes ieguvei šelfā, tostarp arī Arktikā.

ASV ievēlētais prezidents nodos zvērestu un sāks darbu 20. janvārī.

Ziņu lente
0