Polijas bijušais prezidents ierosinājis "izmest" Poliju no Eiropas Savienības

© REUTERS / Marco BelloPolijas eksprezidents Lehs Valensa. Foto no arhīva
Polijas eksprezidents Lehs Valensa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas eksprezidents Lehs Valensa skarbi kritizē Polijas valdošo partiju "Tiesības un Taisnība" un tās līderi Jaroslavu Kačinski, ko uzskata par "bīstamu un bezatbildīgu" personu.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Polijas bijušais prezidents Lehs Valensa paziņojis, ka viņa valsti jāizmet no Eiropas Savienības, informē RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Politico.

Pēc eksprezidenta domām, ES būtu jāsper izlēmīgi soļi pret pašreizējo Polijas valdību, ja tā turpinās "demokrātijas principu pārkāpumus."

"Man nepatīk uzstāties pret Poliju, taču man nav izvēles. Jābūt tā: ja tu esi iestājies klubā, taču neatbilsti tā prasībām, tevi izmet. Nepietiek atņemt Polijai tiesības balsot (Eiropas Savienībā — red.). Viņiem ir mūs jāizmet," — Lehs Valensa paziņoja izdevumam.

Polijas eksprezidents Lehs Valensa skarbi kritizē Polijas valdošo partiju "Tiesības un Taisnība" un tās līderi Jaroslavu Kačinski, ko uzskata par "bīstamu un bezatbildīgu" personu.

Десятки тысяч человек прошли маршем протеста по Варшаве - Sputnik Latvija
Video
Plašs protesta maršs Varšavā

"Kačinskis pārkāpj konstitūciju, likumus un varas sadales principus," — apgalvo Valensa. Izdevums Politico atzīmē, ka eksprezidents cenšas panākt jaunu vēlēšanu sarīkošanu valstī un aicina Eiropas politiķus izvēlēties stingrāku politiku pret Polijas valdību.

Iepriekš Eiropas komisija vairākkārt ir asi kritizējusi pašreizējo Polijas valdību. Piemēram, jūnija sākumā EK izteica formālu brīdinājumu Polijas valdībai sakarā ar Konstitucionālās tiesas reformu valstī.

Tiesa, Varšava ignorē Eiropas Komisijas ziņojumus. Jaroslavs Kačinskis nesenajā intervijā Polijas medijiem uzsvēra, ka nevajadzētu nopietni izturēties pret Lehu Valensu, un piebilda, ka Polijas eksprezidents "sevi diskreditējis".

Ziņu lente
0