ASV prezidents informē par apstākļiem, kādos pret Krieviju tiks vērsti kiberieroči

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasPašreizējais ASV vadītājs Baraks Obama. Foto no arhīva
Pašreizējais ASV vadītājs Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts vadītājs nonācis pie atziņas, ka kiberieroču gadījumā labāku būtu tos vispār neizmantot, nekā darīt to neefektīvi.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Pašreizējais ASV vadītājs Baraks Obama informējis par to, kādos apstākļos Vašingtona pielietos kiberieročus, atbildot uz Krievijas hakeru mēģinājumiem ietekmēt ASV vēlēšanu rezultātus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu The New York Times.

ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Obama apsolījis atbildēt uz Krievijas iejaukšanos vēlēšanās ASV

Kā norāda izdevums, valsts vadītājs nonācis pie atziņas, ka kiberieroču gadījumā labāku būtu tos vispār neizmantot, nekā darīt to neefektīvi. Ja Obama pieņems attiecīgu lēmumu, tas notiks tikai ar noteikumu, ja tiks ievērots "augošas dominēšanas" princips. Runa ir par to, ka Vašingtonai potenciāli tiks garantēta iespēja izbeigt konfliktu saskaņā ar saviem noteikumiem. Turklāt, uzsver The New York Times, ASV pašreizējās iespējas negarantē absolūtu pārliecību par to, ka Amerikas Savienotās Valstis, vairāk iegūs nekā zaudēs.

Amerikāņu specdienesti oficiāli apsūdzējuši Maskavu par centieniem ietekmēt ASV vēlēšanas, taču pie tam atzīst, ka vēlēšanu dienā paaugstināta hakeru aktivitāte netika novērota. Krievijā noliedz šīs insinuācijas. Prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs nodēvēja šīs apsūdzības par "absolūti nepierādītām".

Ziņu lente
0