Obama brīdina Trampu neprovocēt Ķīnu Taivānas dēļ

© Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva
ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tramps paziņojis, ka viņš varētu izbeigt Vašingtonā uzturētās "vienas Ķīnas politiku", kas ļauj ASV uzturēt lietišķas attiecības gan ar Pekinu, gan ar Taibei.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. ASV prezidents Baraks Obama piektdien brīdināja jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu neizraisīt Ķīnas antagonismu ar savu pretimnākšanu Taivānai, informē aģentūra LETA.

Obama sacīja, ka Tramps, mainot gadu desmitiem ilgu ASV politiku šajā jautājumā, riskētu izprovocēt "ļoti nozīmīgu" Ķīnas reakciju.

ĶTR karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ķīnas laikraksts aicina ražot vairāk kodolieroču, lai sagatavotos Trampa administrācijai

Tramps ir paziņojis, ka viņš varētu izbeigt Vašingtonas "vienas Ķīnas politiku", kas ļauj ASV uzturēt lietišķas attiecības gan ar Pekinu, gan ar Taibei.

Pēc savas uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās Trampam bija telefonsaruna ar Taivānas prezidenti Cai Inveņu.

"Vienas Ķīnas ideja ir centrā viņu priekšstatam par nāciju. Ja jūs grasāties apgriezt otrādi šo izpratni, jums jāpadomā, kādas būs sekas, jo ķīnieši to neuztvers tā, kā viņi uztver dažus citus jautājumus," — gada beigu preses konferencē sacīja Obama.

"Tas ir centrā viņu uzskatam par sevi, un viņu reakcija uz šo jautājumu varētu izrādīties ļoti nozīmīga," — brīdināja Obama.

Ziņu lente
0