Vācija tiek vaļā no afgāņu imigrantiem

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasДети беженцев из Сирии и Афганистана на уроке в немецкой школе
Дети беженцев из Сирии и Афганистана на уроке в немецкой школе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmā Afganistānas imigrantu grupa šodien tika izraidīta no Vācijas, vācu varas iestādes uzskata šo soli par "pareizu un nepieciešamu".

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Pēc aģentūras LETA informācijas, Vācija uz Afganistānu nosūtījusi pirmos imigrantus, kuru lūgumi piešķirt patvērumu tikuši noraidīti. Viens no 34 atpakaļ nosūtītājiem afgāņiem Ali Husaini, kuram esot bijis maz laika, lai sagatavotos, Kabulas lidostā pastāstījis sekojošo:

"Viņi ieradās pie manām durvīm četros no rīta, uzlika man roku dzelžus un iegrūda mani automašīnā."

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācija sūtīs imigrantus atpakaļ

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs preses konferencē paskaidrojis, ka trešdaļa deportēto ir iepriekš notiesāti par dažādiem noziegumiem, arī par zādzībām, laupīšanām, izvarošanām un netīšām slepkavībām.

Veikt piespiedu deportācijas kā nule notikušās ir "pareizi un nepieciešami", lai nodrošinātu pienācīgu Vācijas patvēruma sistēmas funkcionēšanu, paskaidroja ministrs.

Afganistānas Bēgļu ministrija paziņojusi, ka šogad 10 000 afgāņu, tostarp 3000 no Vācijas, mājās atgriezušies brīvprātīgi.

"Kur mēs atgriežamies? Mums šeit nekā nav. Te nav ne dzīves, ne darba, ne drošības," — sacīja cits deportētais afgānis Sediks Kočai.

Agrāk noraidītie afgāņu patvēruma lūdzēji varēja palikt Vācijā, ņemot vērā drošības situāciju Afganistānā. Tomēr Vācijas valdība tagad skaidro, ka atsevišķas Afganistānas daļas, ieskaitot galvaspilsētu Kabulu, Herātu un Mazārešarīfu, ir pietiekami drošas, lai tur atgrieztos. Šogad no Vācijas jau tika izraidīti 27 afgāņu patvēruma meklētāji, bet pērn – deviņi.

De Mezjērs oktobrī paziņoja, ka afgāņu deportācijām jāsignalizē, ka Vācija patvērumu piešķirs tikai nelielam skaitam Afganistānas pilsoņu.

Saskaņā ar Vācijas Iekšlietu ministrijas informāciju, atpakaļ uz Afganistānu paredzēts deportēt 12 000 cilvēku, kas ir gandrīz 5% no tajā dzīvojošajiem 247 000 afgāņu.

Ziņu lente
0