Ukraina prasa Polijas paskaidrojumus sakarā ar nacionālistu gājienu Pšemislā

© Sputnik / StringerUkraina prasa Polijas paskaidrojumus sakarā ar nacionālistu gājienu Pšemislā
Ukraina prasa Polijas paskaidrojumus sakarā ar nacionālistu gājienu Pšemislā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas vēstnieks Polijā Andrejs Deščica gaida no Polijas paskaidrojumus jautājumā par nacionālistu gājienu Pšemislā ar pret Ukrainu vērstiem lozungiem.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Ukrainas vēstnieks Polijā Andrejs Deščica gaida Polijas reakciju jautājumā par nacionālistu maršu, kas bija vērsts pret Ukrainu, ziņo "Rossijskaja gazeta".

Sestdien Pšemislā notika ikgadējais "Pšemislas un Ļvovas ērglēnu maršs", kurā piedalījās Polijas nacionālistiskās un patriotiskās organizācijas. Pasākuma laikā dalībnieki skandēja pret Ukrainu vērstus saukļus, piemerām, "Nāve ukraiņiem!" un "Pšemisla un Ļvova — uz mūžu poļiem."

Polijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Polijā aizturēts Krievijas spiegs

Ukrainas vēstnieks Polijā Andrejs Deščica paziņojis, ka Kijeva nosoda antiukrainiskos saukļus gājiena laikā Pšemislā un griezīsies pie Polijas ar aicinājumu izmeklēt šo incidentu.

Pēc Deščicas teiktā, incidents kurina nacionālo naidu, un Kijeva plāno panākt, lai Polijas varas iestādes sodītu vainīgos. Viņš uzsvēra, ka Ukrainas puse gaida reakciju ne tikai no Varšavas, bet arī no sabiedriskajām organizācijām. Tāpat Deščica norāda, ka maršs noticis brīdī, kad "Kijeva un Varšava atkal panākušas jaunu pozitīvo dinamiku divpusējās attiecībās."

Iepriekš tika ziņots, ka nacionālistu marša dalībnieki, kas noticis Polijā par godu Neatkarības svētkiem, sadedzinājuši Ukrainas karogu.

Ziņu lente
0