ASV atcēlušas ierobežojumus ieroču piegādei saviem sabiedrotajiem Sīrijā

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents atcēlis arī aizliegumus "militārā ekipējuma" un finansējuma piegādei Sīrijā, uz ko tika attiecinātas ASV sankcijas sakarā ar to, ka Sīrijā tiek atbalstīts terorisms.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. ASV prezidents Baraks Obama vakar atcēlis formālos ierobežojumus ieroču, munīcijas un militārās tehnikas piegādēm ASV sabiedrotajiem cīņā pret terorismu Sīrijā, vēsta RIA Novosti. Valsts sekretāram un aizsardzības ministram adresēto memorandu publicējis Baltā nama preses dienests.

"Operācijām, ieskaitot aizsardzības preču un pakalpojumu sniegšanu ārvalstu spēkiem, neregulārajiem spēkiem, grupām vai atsevišķām personām, kas atbalsta vai veicina ASV militārās operācijas realizāciju cīņā pret terorismu Sīrijā, ir liela nozīme no ASV nacionālās drošības interešu viedokļa," – teikts dokumentā.

Vienlaikus ASV prezidents atcēlis arī aizliegumus "militārā ekipējuma" un finansējuma piegādei Sīrijā, uz ko tika attiecinātas ASV sankcijas sakarā ar to, ka Sīrijā tiek atbalstīts terorisms. Jāņem vērā, ka jēdziens "militārais ekipējums" ASV likumdošanā faktiski attiecināts uz jebkādu militāras nozīmes produkciju.

Valsts sekretāram un aizsardzības ministram nāksies sniegt sīku informāciju Kongresā un saņemt tā atbalstu.

Iepriekš ASV amatpersonas jau informēja par ierobežotu ieroču un munīcijas partiju piegādēm Sīrijas opozīcijai.

Ziņu lente
0