EK informē, ka procedūras vīzu režīma atcelšanai Ukrainai un Gruzijai ir ievērotas

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOФлаги Украины и ЕС
Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības valstis panākušas vienošanos, kas pieļauj bezvīzu režīma apturēšanu. Tas bija pēdējais noteikums vīzu atcelšanai Ukrainas un Gruzijas pilsoņiem iebraukšanai Šengenas līguma valstīs.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Eiropas Komisija aicina Eiropas Parlamentu un ES Padomi atcelt vīzas Gruzijas un Ukrainas pilsoņiem, informē migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls. Tas kļuvis iespējams pēc tam, kad ES tika izstrādāts trešo valstu bezvīzu režīma apturēšanas mehānisms, informē RIA Novosti.

"Es sveicu vienošanos, kas panākta starp EP un Padomi jautājumā par bezvīzu režīma apturēšanas mehānismu. Aicinu abas institūcijas noslēgt procesu un pāriet pie vīzu liberalizācijas Gruzijai un Ukrainai," – pavēstīja Avramopuls žurnālistiem.

Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina atzīta par korumpētāko valsti Eiropā

Vienošanās pieļauj iespēju apturēt bezvīzu režīmu vienai vai vairākām ES valstīm ārkārtas situācijās – ja tas nepieciešams migrācijas krīzes novēršanai.

Iepriekš Eiropas Savienība paskaidroja, ka jautājums par vīzu atcelšanu Ukrainas un Gruzijas pilsoņiem nav atrisināts tādēļ, ka nebija noslēgta vienošanās par bezvīzu režīma mehānisma saskaņošanu.

Ziņu lente
0