Vācu avīze informē par finansiālajām mahinācijām Porošenko telekanālā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septiņi bijušie un pašreizējie telekanāla darbinieki pastāstījuši izdevumam, ka katram no viņiem bijušas noformētas divas kredītkartes algas saņemšanai.

RĪGA, 2. decembris – Sputnik. Vācu avīze Frankfurter Allgemeine Zeitung vēsta, ka Ukrainas prezidentam Petro Porošenko piederošais telekanāls "Pjatij kanal", iespējams, saviem darbiniekiem maksā "pelēkās algas".

Septiņi bijušie un pašreizējie telekanāla darbinieki pastāstījuši izdevumam, ka katram no viņiem bijušas noformētas divas kredītkartes algas saņemšanai. Uz vienu no tām tiek pārskaitīta minimālā oficiālā alga, uz otru – lielāka neoficiālā summa.

"Neviens redakcijas darbinieks, ar kuru sazinājās FAZ, to nenoliedza," – uzsvērts rakstā, ko citē RIA Novosti.

Президент Украины П.Порошенко - Sputnik Latvija
Doņeckas līderis pārmet Porošenko atkāpšanos no Minskas protokoliem

Pieci izdevuma sarunu biedri lūdza saglabāt viņu anonimitāti, savukārt divas kanāla darbinieces – Oksana Gricenko un Ksenija Novikova – atļāvušas publicēt savus vārdus.

Avīze lūgusi Porošenko administrāciju komentēt šo situāciju, taču tās pārstāvji ieteikuši nosūtīt pieprasījumu pašam telekanālam. "Pjatij kanal" pārstāvji atteikušies sniegt komentārus.

Vācu preses izdevums informē lasītājus, ka "pelēkās algas" Ukrainā ir plaši izplatītas – darba devēji cenšas tādējādi ietaupīt uz nodokļu un sociālo iemaksu rēķina. Šādas metodes ir nelikumīgas.

Ziņu lente
0