Noskaidroti lidmašīnas katastrofas iemesli Kolumbijā

CC BY 2.0 / Joao Carlos Medau / EMBRAER E190ARBrazīlijas aviolīnijas lidmašīna. Foto no arhīva
Brazīlijas aviolīnijas lidmašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīnas katastrofa notika 29. novembrī 50 kilometru attālumā no Medeljinas. Tajā atradušies 77 cilvēki – 9 ekipāžas locekļi un 68 pasažieri, tostarp arī Brazīlijas futbola kluba "Chapecoense" sportisti un personāls.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Nesenā Bolīvijas lidmašīnas katastrofa, kura aiznesusi 71 cilvēka dzīvības, notikuse degvielas trūkuma dēļ, trešdien preses konferencē informējis Kolumbijas Civilās aviācijas drošības dienesta priekšnieks Fredijs Bonilja, ziņo RIA Novosti.

Brazīlijas aviokompānijas lidmašīna - Sputnik Latvija
Lidmašīna ar Brazīlijas futbolistiem nogāzusies Kolumbijā

Lidmašīnas katastrofa notika 29. novembrī 50 kilometru attālumā no Medeljinas. Tajā atradušies 77 cilvēki — 9 ekipāžas locekļi un 68 pasažieri, tostarp arī Brazīlijas futbola kluba " Chapecoense " sportisti un personāls, kuri devās uz Dienvidamerikas kausa fināla spēli — viņiem bija paredzēts mačs pret komandu "Atletico Nacional". Aviokatastrofā izdzīvojuši seši cilvēki, tostarp arī trīs futbolisti" Alans Rušels, Džeksons Folmans un Helio Sampjers Neto.

"Kad ieradāmies notikuma vietā un aplūkojām atlūzas, pārliecinājāmies, ka lainerim nav bijis degvielas. Starptautiskās normas paredz, ka limašīnā jāuzpilda ne tikai degviela, kas nepieciešama paredzētajam attālumam, bet arī minimāla rezerve vēl 30 minūtes ilgam lidojumam," — Meksikas portāls Lider Web citē Bonilja teikto.

Kolumbijas ierēdnis paskaidrojis, ka avarējušajai lidmašīnai šādas rezerves nav bijis, un paudis cerību, ka turpmākajā izmeklēšanā noskaidrosies, kāda iemesla dēļ rezerve nav uzpildīta.

Pašlaik identificēti 59 bojāgājušie. Kolumbijas Tiesu medicīnas institūta direktors Karloss Valdess norādījis, ka 52 bojāgājušie bijuši Brazīlijas pilsoņi. Aviokatastrofas upuru vidū idendificēti arī pieci Bolīvijas, viens Paragvajas un viens — Venecuēlas pilsonis.

Ziņu lente
0