Ferrero pārbaudīs informāciju par bērnu darbu "Kinder" ražotnē Rumānijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ferrero paziņoja par iekšējās izmeklēšanas uzsākšanu saistībā ar ziņojumiem par bērnu darba izmantošanu ražotnē.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Itāļu šokolādes un konditorejas izstrādājumu ražotājs Ferrero paziņojis par iekšējo izmeklēšanu saistībā ar ziņojumiem par bērnu darba izmantošanu rotaļlietu ražošanā šokolādes olām "Kinder-surprise", ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas kanālu ABC News.

Огни Риги - Sputnik Latvija
Vecrīgā tiks atklāts "Laimas" labdarības namiņš

Izmeklēšana bija uzsākta pēc britu avīzes Sun žurnālista materiāla publikācijas, kurā kāda daudzbērnu ģimene no Rumānijas pastāstīja par saviem bērniem, kuri strādāja firmas Ferrero labā, nesaņemot atbilstošu atalgojumu. Kā ziņots, trīs bērni vecumā no 6 līdz 11 gadiem saņēma atalgojumu 20 Rumānijas leju (6,3 dolāri) apmērā par 1 tūkst. "Kinder-surprise" plastmasas rotaļlietu šķirošanu. Vēlāk rotaļlietas tiek nogādātas uz Ferrero fabriku pilsētā Kareja Rumānijas ziemeļrietumos. Bērnu vecāki norādījuši, ka darbu bērniem piedāvājis kompānijas Ferrero apakšuzņēmums Romexa.

"Mēs esam šokēti un norūpējušies par nepieņemamo praksi Rumānijā. Mēs nekavējoties uzsākām izmeklēšanu, lai noteiktu faktus," — teikts kompānijas Ferrero paziņojumā.

Turklāt itāļu ražotājs norāda, ka uzņēmuma iekšējais kodekss aizliedz bērnu darba izmantošanu.

Savukārt Rumānijas prokuratūra arī paziņojusi par izmeklēšanas uzsākšanu.

Viens no kompānijas Romexa menedžeriem Daniels Murešans norādījis, ka pirmo reizi dzird par bērnu darbu savā uzņēmumā, un paziņoja par gatavību lauzt līgumus ar atbildīgiem par šo gadījumu.

Ziņu lente
0