Verhofstads par Putinu, Trampu un Erdoganu

© AFP 2023 / GERARD CERLESES valstu karogi
ES valstu karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc bijušā Beļģijas premjerministra Gija Verhofstada teiktā krievi, amerikāņi un turki mēģina sagraut ES.

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. "Autokrātu loks" mēģina sagraut Eiropas Savienību, un to vidū ir Krievijas, Turcijas un nākamais ASV prezidents, otrdien paziņoja Eiropas Parlamenta vecākais "Brexit" sarunvedējs Gijs Verhofstads, vēsta aģentūra LETA

"Man šķiet, ka mūs arvien vairāk un vairāk ielenc autokrāti. Mani ļoti satrauc Putins, Erdogans un Trampa pirmās nominācijas," — sacīja Verhofstads. "Šodien mēs redzam, kā krievi, amerikāņi un turki Eiropā vairāk vai mazāk strādā kopā, lai sagrautu Eiropas modeli."

Флаги Великобритании и Европейского Союза - Sputnik Latvija
The Guardian: Lielbritānijas izstāšanās no ES dos milzīgas iespējas Krievijai

Verhofstads pārmeta Putinam populistisku un eiroskeptisku partiju atklāto finansēšanu un Erdoganam uzbrukumus turku opozicionāriem Eiropā.

Pēc tam bijušais Beļģijas premjerministrs salīdzinājis Putinu un Erdoganu ar Trampu, norādot uz Trampa galvenā stratēģa Stīva Banona plāniem atvērt Vācijā un Francijā konservatīvās ziņu vietnes "Breitbart News" birojus, "lai ietekmētu vēlēšanas".

Pēc Verhofstada teiktā, trim prezidentiem ir "kopīgs viedoklis, ka viņi vēlas uzbrukt un pat sagraut mūsu domāšanas veidu, mūsu vērtības".

"Mums ir jācīnās pretī, šis ir izšķirošs brīdis ES," — sacīja Verhofstads. "Mums ir "Brexit" sarunas, mums ir šis autokrātu, nevis draugu loks ap Eiropu. Šis ir brīdis, kad jābūvē reāla politiskā savienība, spēcīga un efektīva."

Ziņu lente
0