Vašingtona apsūdz Krieviju centienos ietekmēt vēlēšanas "visā pasaulē"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltā nama pārstāvis Ēriks Šulcs pastāstījis, ka Krievija piedalās ļaunprātīgās kiberdarbībās visā pasaulē.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. ASV administrācija uzskata, ka Krievija cenšas ietekmēt politiskās vēlēšanas visā pasaulē, žurnālistiem paziņojis Baltā nama pārstāvis Ēriks Šulcs, vēsta RIA Novosti.

"Mūsu izlūki pirms divām vai trim nedēļām secinājuši, ka Krievija piedalās ļaunprātīgās kiberdarbībās ar mērķi iejaukties amerikāņu vēlēšanās. Diemžēl šādai darbībai jau ir precedenti. Esam novērojuši no krievu puses tamlīdzīgus centienus iejaukties visā pasaulē," – pavēstījis Šulcs. Detalizētu informāciju viņš nesniedza.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Marija Zaharova pajokojusi par MI5 vadītāja apsūdzībām

Jautāts, vai ASV gatavo kādu atbildi Krievijai kibertelpā, Šulcs tikai apliecinājis, ka ASV esot "izcilākās aizsardzības un uzbrukuma iespējas" šajā jomā.

Iepriekš ASV Iekšējās drošības ministrija un nacionālā izlūkošanas dienesta direktors apsūdzēja Krieviju mērķtiecīgos centienos ar kiberuzbrukumu palīdzību ietekmēt vēlēšanu iznākumu ASV.

ASV specdienesti vairākkārt ir norādījuši, ka Krievija atbalsta republikāņa Donalda Trampa kandidatūru. Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk informēja, ka tamlīdzīgi apgalvojumi ir politiskās cīņas metode un centieni iespaidot sabiedrisko viedokli. Viņš piebilda, ka Maskava strādās ar jebkuru ASV prezidentu, ko ievēlēs amerikāņu tauta.

Ziņu lente
0