Irākas armija iegājusi Mosulā

© REUTERS / Thaier Al-SudaniIrākas armija iegājusi Mosulā
Irākas armija iegājusi Mosulā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi kopš pilsētas atbrīvošanas operācijas sākuma Irākas karaspēks iegājis Mosulā.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Irākas karaviri iegājuši Al Karama rajonā Mosulas austrumu daļā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters sniegtajām ziņām. 

Iepriekš tika ziņots, ka Irākas karaspēks atrodas 800 m attālumā no Mosulas un, iespējams, pēc dažām stundām ieies pilsētā.

Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Latvija
ASV rūpīgi izplānotā "netīšā uzbrukuma" Sīrijā negaidītās sekas Tuvajos Austrumos
Masveida uzbrukums Mosulai rit kopš 17. oktobra. Tajā piedalās Irākas armija un policija, kā arī kurdu vienības ar ASV vadītās koalīcijas aviācijas atbalstu.

Pirmdien Irākas valdības spēki atsāka uzbrukumu Mosulai pēc trīs dienas ilgas pauzes, ko pagājušonedēļ izsludināja Irākas komandieri, lai nostiprinātu gūtos panākumus.

Militārie analītiķi vērtē, ka Mosulā, iespējams, atrodas aptuveni desmit tūkstoši "Islāma valsts" kaujinieku, kuru vidū ir apmēram divi tūkstoši algotņu no citām valstīm. Operācijā pret ISIS piedalās līdz 80 tūkstoši cilvēku.

Irākas parlamenta spīkeris Salims al Džaburi ir pārliecināts, ka uzvara Mosulā vedīs pie vispārēja nacionālā dialoga irākiešu starpā.

"Uzvara Mosulā veidos ceļu pie liela nacionālā dialoga un kausēs ledu politisko veidojumu starpā. To veicinās morālais gars, ko dāvās šī uzvara," — iepriekš paziņojis irākiešu politiķis.

 

Ziņu lente
0