Doņecka skaidro, kāpēc Ukraina pieprasa bruņotu EDSO misiju

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция главы ДНР А.Захарченко в Донецке
Пресс-конференция главы ДНР А.Захарченко в Донецке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdien Berlīnē notika "Normandijas četrinieka" samits, kurā piedalījās Krievijas, Vācijas, Ukrainas un Francijas valstu vadītāji. Petro Porošenko paziņoja, ka apspriedē panākta vienošanās par bruņotas EDSO misijas ievešanu Donbasā.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. EDSO bruņotā misija pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas teritorijā varētu kļūt par Kijevas provokāciju instrumentu, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja DTR vadītājs Aleksandrs Zaharčenko.

Krievijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas valstu vadītāju pārrunas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vladimirs Putins stāsta par "Normandijas četrinieka" tikšanās iznākumu

Trešdien Berlīnē notika "Normandijas četrinieka" samits, kurā piedalījās Krievijas, Vācijas, Ukrainas un Francijas valstu vadītāji – Vladimirs Putins, Angela Merkele, Petro Porošenko un Fransuā Olands. 

Petro Porošenko paziņoja, ka "Normandijas četrinieka" apspriedē panākta vienošanās par bruņotas EDSO misijas ievešanu Donbasā, kas sekmēs drošību. Savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apliecināja, ka Krievijas valdība pozitīvi vērtē EDSO bruņotās misijas ierašanos Donbasā, turklāt to sekmēs Vācijas prezidentūra minētajā organizācijā.

"Es saprotu, ka katram bruņotajam EDSO pārstāvim man nāksies piesķirt trīs bruņotus tiesībsargājošo orgānu pārstāvjus, lai apsargātu viņus pašus. EDSO pārstāvji apsargās viesus un novērotājus, bet mēs apsargāsim EDSO pārstāvjus," – paziņoja Zaharčenko.

Politiķis paskaidroja, ka EDSO bruņotie pārstāvji var kļūt par provokāciju instrumentu no Ukrainas varas iestāžu puses.

"Ukraiņu diversanti var nogalināt mūsu teritorijā EDSO pārstāvi un, protams, apsūdzēt par to mūs. Ņemot vērā faktu, ka rietumvalstu novērotāji visās nelaimēs vaino mūs un attaisno Kijevu, mēs nevēlamies viņus atbalstīt. Jo mazākas ir Kijevas iespējas sarīkot provokācijas, jo mierīgāk," – piebilda DTR vadītājs.

Ziņu lente
0