Britu JKS gatavi "pārtvert" Krievijas kuģus ceļā uz Vidusjūru

© Sputnik / Sergey Eschenko / Pāriet pie mediju bankasТяжелый атомный ракетный крейсер "Петр Великий"
Тяжелый атомный ракетный крейсер Петр Великий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ziemeļu flotes kuģu grupa ar aviācijas bāzes kuģi "Admirālis Kuzņecovs" un atomkreiseri "Pēteris Lielais" priekšgalā devusies uz Vidusjūru – uz Sīrijas krastiem.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Lielbritānijas Jūras kara spēki ir gatavi kopā ar NATO spēkiem pavadīt Krievijas kuģu grupu, ko vada aviācijas bāzes kuģis "Admirālis Kuzņecovs" un atomkreiseris "Pēteris Lielais". Ziemeļu flotes kuģi devušies ceļā uz Vidusjūru, uz Sīrijas krastiem, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz avīzi The Sun.

"Lielbritānijas JKS un sabiedrotie NATO gatavojas pavadīt astoņus Krievijas kuģus, ieskaitot aviācijas bāzes kuģi," – vēsta avīze.

Боевые корабли Северного флота Адмирал Кузнецов и Адмирал Чабаненко - Sputnik Latvija
Krievijas Ziemeļu flotes kuģu grupa dodas uz Vidusjūru

Mediji pauž viedokli, ka Krievijas kuģu grupas mērķis ir "spēka demonstrācija", ņemot vērā saspringtās Londonas un Maskavas attiecības, kas izveidojušās Sīrijas krīzes rezultātā, kā arī pēc Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona pret Krieviju vērstajiem izteikumiem.

Izdevuma informācijas avoti liecina, ka Krievijas flotes kuģi dosies cauri Lamanša šaurumam jau nākamās nedēļas sākumā.

Krievijas flote plāno organizēt mācības uz ziemeļiem no Skotijas pirms iziet cauri Lamanša šaurumam tikai vienas jūdzes (1,6 km) attālumā no Lielbritānijas piekrastes, vēsta avīze.

Sestdien Krievijas Ziemeļu flotes preses dienests informēja, ka kuģu grupa ar aviācijas bāzes kuģi "Admirālis Kuzņecovs" un atomkreiseri "Pēteris Lielais" priekšgalā dodas uz Atlantijas okeāna ziemeļaustrumu rajonu un Vidusjūru.

Ziņu lente
0