Ķīna uzskata, ka Eiropas pretraķešu sistēma apdraud Krieviju

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasАмериканские ракеты Patriot
Американские ракеты Patriot - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Tautas Republikas Apvienotā štāba pārstāvis uzskata, ka pretraķešu aizsardzības sistēma, ko ASV ceļ Eiropā, apdraud Krieviju.

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. ASV īsteno pretraķešu aizsardzības (PRA) sistēmas izvēršanas plānu Eiropā, taču nav sniegušas nekādas garantijas par to, ka tā netiks vērsta pret Krieviju. Šī sistēma tieši apdraud valsti, pavēstīja Ķīnas Tautas Republikas Centrālās kara padomes Apvienotā štāba operatīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks ģenerālmajors Cai Czuņs, ziņo RIA Novosti.

Pretgaisa aizsardzības karaspēku raķešu izmēģinājumi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija sekmīgi izmēģināja pretraķešu aizsardzības sistēmas šāviņus

"Īstenojot PRA sistēmas pakāpeniskas izvēršanas plānu Eiropā, ASV nav sniegušas juridiskas garantijas tam, ka sistēma netiks pavērsta pret Krieviju. Pie tam realitātē tā tieši apdraud Krieviju," — ziņoja ģenerālmajors Cai Czuņs kopīgajā brīfingā par pretraķešu aizsardzību, kas notika starptautiskajai drošībai veltītā Sjanšaņa foruma ietvaros.

Ģenerālmajors piebilda, ka Vašingtonas darbības paplašina ASV globālo un reģionālo militāro klātbūtni, pastiprina spēku nelīdzsvarotību reģionā, provocē esošo domstarpību eskalāciju un sarežģī vispārējo situāciju drošības jomā.

Krievijas valdība jau vairākkārt ir informējusi, ka ASV un NATO darbības, kas saistītas ar pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršanu Eiropā, apdraud Krievijas nacionālo drošību, kā arī var kaitēt stratēģiskajai stabilitātei reģionā. Tostarp arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka PRA iekārtās iespējams izvietot uzbrukumam paredzētus kompleksus.

Ziņu lente
0