NATO valstu aizsardzības ministri spriedīs par "Iskanderiem"

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasКомплекс "Искандер-М" на полигоне Капустин Яр в Астраханской области. Архивное фото
Комплекс Искандер-М на полигоне Капустин Яр в Астраханской области. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO dalībvalstu aizsardzības ministri, tiekoties Briselē oktobra beigās apspriedīs Krievijas operatīvi takstiskā raķešu kompleksa "Iskander" pārvietošanu uz Kaļiņingradas apgabalu.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. NATO dalībvalstu aizsardzības ministri plāno apspriest situāciju, kāda izveidojusies, ņemot vērā informāciju par "Iskanderu" dislokāciju pie Kaļiņingradas. Tikšanās ieplānota Briselē 26.–27. oktobrī.

Учения по развертыванию ракетного комплекса Искандер - Sputnik Latvija
Politika
Baltijas valstis jau sen ir "Iskanderu" darbības zonā

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstis uzzināja, ka no Ustjlugas uz Kaļiņingradas apgabalu pārvietots operatīvi takstiskais raķešu komplekss "Iskander". Tā pārvešanai tika izmantots automašīnu un dzelzceļa prāmis "Ambal", kurš Kaļiņingradā ieradās pa Baltijas jūru. Latvija pastiprināja modrību, Igaunija pauda satraukumu, bet Lietuva no komentāriem atturējās.

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs paziņoja, ka ar šādām metodēm raķešu spēki pilnveido savu sagatavotības līmeni, turklāt viens "Iskander" tika speciāli novietots zem amerikāņu izlūkošanas pavadoņa orbītas, lai precizētu kosmiskā aparāta darba parametrus.

Latvijas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Kaspars Galkins norādīja, ka šis solis ir vērsts ne vien pret Baltijas valstīm, bet arī pret NATO kopumā, taču pagaidām trauksmes izsludināšana Latvijā netiek plānota.

Ziņu lente
0