Konstatēta aktivitāte kosmodromā Ziemeļkorejā

© AP Photo / Lee Jin-manKTDR. Foto no arhīva
KTDR. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemes mākslīgo pavadoņu izdarītajos uzņēmumos konstatēja īpaša aktivitāte Sohe kosmodromā Ziemeļkorejā.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Mākslīgo pavadoņu izdarītajos uzņēmumos konstatēta palielināta aktivitāte Sohe kosmodromā Ziemeļkorejā. Iespējams, tas liecina par gatavošanos jauniem raķešu dzinēja izmēģinājumiem, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz ASV un Dienvidkorejas interneta portāla 38 North publicēto informāciju.

Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Pentagons stāsta par kodolieroču draudiem no Krievijas un Ziemeļkorejas puses

Portāls vēsta, ka 1. oktobrī izdarītajos uzņēmumos redzami, piemēram, konteineri pie raķešu starta laukuma un vairākas lielas automašīnas pie degvielas un oksidantu bunkera.

Novērotāji piebilda, ka vairākas kontrukcijas laukumā ir nosegtas, tāpēc nav zināms, vai darbi tiek veikti, gatavojoties startam vai citiem pasākumiem.

Iepriekš tika sniegta informācija, ka Dienvidkorejas valdības rīcībā ir informācija par to, ka KTDR, iespējams, gatavojas kārtējās tālā darbības rādiusa ballistiskās raķetes palaišanai kosmodromā Sohe Dzeltenās jūras piekrastē. Dienvidkoreja un ASV pieļauj, ka KTDR plāno izmēģināt raķeti par godu Korejas Darba partijas dibināšanas gadskārtai, kas tiek atzīmēta 10. oktobrī.

20. septembrī Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs piedalījās šādas kategorijas raķetes dzinēja izmēģinājumos. Tā tika palaista ar mērķi nogādāt pavadoni ģeostacionārajā orbītā. Taču KTDR rīcība rada bažas visā pasaulē, jo pavadoņa vietā tādas raķetes iespējams aprīkot ar kodolgalviņām — pašlaik Phenjanā rit to aktīva izstrāde.

Ziņu lente
0