Krievija ANO Drošības padomē ierosina alternatīvu rezolūciju Sīrijas jautājumā

© Sputnik / Michael AlaeddinAlepo austrumu kvartāli. Foto no arhīva
Alepo austrumu kvartāli. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokuments aicina nekavējoties pārtraukt karadarbību, piemēram, Alepo. Karadarbības pārtraukšanas monitoringu plānots uzticēt Starptautiskajai Sīrijas atbalsta grupai Ženēvā.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Krievija iesniedz ANO Drošības Padomei alternatīvu rezolūcijas projektu Sīrijas jautājumā, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz valsts pārstāvniecību ANO.

Флаг Организации объединенных наций - Sputnik Latvija
Krievija uzsāk ANO Drošības padomes prezidentūru

"Pēc balsojuma par Francijas rezolūcijas projektu tiks izskatīts Krievijas alternatīvais dokuments," — žurnālistus informēja diplomātiskās misijas pārstāvji.

ANO Drošības padomes darba programmā šodien paredzēts balsojums par Francijas sagatavotu rezolūcijas projektu par uguns pārtraukšanas režīma ieviešanu Alepo pilsētā Sīrijā.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins vakar pavēstīja, ka piedāvātā dokumenta pieņemšana ANO DP nav gaidāma. Pēc viņa domām, Francijas ierosinājums iesniegts ar mērķi izprovocēt veto no Krievijas puses.

Pēc Francijas projekta Padomes locekļi varētu balsot par Krievijas dokumentu.

Krievijas rezolūcijas projektā, ar ko iepazinās aģentūra RIA Novosti, atbalstīta ANO īpašā sūtņa Sīrijas konflikta risināšanā Stafana di Misturas iniciatīva par kaujinieku izvešanu no Alepo. Tas aicina arī izpildīt 9. septembrī noslēgto Krievijas un ASV vienošanos Sīrijas jautājumā, kuras teksts pievienots rezolūcijai. 

Dokuments aicina arī nekavējoties pārtraukt karadarbību, piemēram, Alepo. Karadarbības pārtraukšanas monitoringu plānots uzticēt Starptautiskajai Sīrijas atbalsta grupai Ženēvā.

Rezolūcijas projektā uzsvērta nepieciešamība atšķirt mērenās opozīcijas un teroristiskā grupējuma "Džabhat an Nusra" kaujinieku spēkus.

Ceturtdien Stafans di Mistura paziņoja, ka ir gatavs personīgi pavadīt teroristiskā grupējuma "Džabhat an Nusra" kaujiniekus, kuru skaits Alepo austrumu rajonā sasniedz aptuveni deviņus simtus, ja viņi vēlēsies ar ieročiem rokās pamest pilsētu un doties uz Idlibu. Viņš piebilda, ka gadījumā, ja karadarbības intensitāte Alepo austrumu rajonā saglabāsies, līdz gada beigām šī pilsētas daļa būs pilnībā iznīcināta.

Ziņu lente
0