ASV atbildēja uz Krievijas S -300 izvietošanu Sīrijā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas zenīta rakešu sistēma S -300. Foto no arhīva
Krievijas zenīta rakešu sistēma S -300. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons pieņems pasākumus, lai nodrošinātu "pēc iespējas lielāku drošību" saviem pilotiem Sīrijā, paziņoja ASV militārā resorā.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. ASV Aizsardzības ministrija solīja pieņemt pasākumus saistībā ar Krievijas zenīta rakešu sistēmas S —300 piegādi un izvietošanu Sīrijā. Par to paziņoja Pentagona preses sekretārs Pīters Kuks, vēsta RIA Novosti.

Turklāt ASV paziņoja, ka Vašingtona centīsies izstrādāt pasākumu kompleksu, lai nodrošinātu savu pilotu "pēc iespējas lielāku drošību".

"Mēs turpināsim kārtīgi izmantot šo komunikācijas kanālu (runa ir par memorandu starp Maskavu un Vašingtonu — red.) un aicinām krievus darīt to pašu," — teica ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Krievijas PGA zenīta rakešu sistēma S-400. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas Aizsardzības ministrija atgādināja "stratēģiem" no ASV par S-400 darbības rādiusu

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja informāciju par PGA sistēmu S-300 piegādi Sīrijā. Pēc Krievijas atbildīgo militārpersonu teiktā, zenīta rakešu kompleksi nodrošinās Krievijas militāro bāzu gaisa telpas aizsardzību Hmeimā un Tartusā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs paziņojis, ka Krievijas raķetes notrieks jebkuru neidentificētu objektu, kā arī atgādināja par Krievijas zenīta rakešu sistēmu darbības rādiusu, kas var kļūt par pārsteigumu daudziem novērotājiem. Šos vārdus ASV iztulkoja kā tiešus draudus amerikāņu karaspēkiem. Maskava uzstāj, ka S-300 Sīrijā tiks izmantotas tikai aizsardzības mērķiem.

Ziņu lente
0