Krievijas Aizsardzības ministrija atgādināja "stratēģiem" no ASV par S-400 darbības rādiusu

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas PGA zenīta rakešu sistēma S-400. Foto no arhīva
Krievijas PGA zenīta rakešu sistēma S-400. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu PGA sistēmas var notriekt jebkādus neidentificētus objektus, kas parādīsies Krievijas militāro bāzu gaisa telpā Hmeimā un Tartusā.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņojis, ka Krievijas sistēmu S-300 un S-400 darbības rādiuss, var kļūt par pārsteigumu neidentificētiem objektiem, kas varētu parādīties Krievijas militāro bāzu gaisa telpā Hmeimā un Tartusā, vēsta RIA Novosti.

Встреча главы МИД РФ С.Лаврова с Государственным секретарем США Дж.Керри - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sīrījā iespējams ASV un Krievijas militārais konflikts

"Atgādināšu Amerikas "stratēģiem", ka Krievijas kara bāzu gaisa aizsegs <…> tiek veikts ar zenīta rakešu sistēmu S —400 un S —300 palīdzību, to darbības rādiuss var kļūt par pārsteigumu jebkuram neidentificētam objektam," — sacīja ģenerālmajors.

Turklāt Konašenkovs uzsvēra, ka Krievijas PGA sistēmām "diez vai būs laiks pa "tiešo līniju" noskaidrot precīzu rakešu lidojuma programmu un tās nesēju piederību".

Iepriekš medijos izskanējusi informācija, ka amerikāņu militāristi izstrādā variantus uzbrukumam Sīrijas valdības armijas objektiem, kas var kļūt par reālas darbības uzsākšanu pret Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

Vēlāk Aizsardzības ministrija paziņoja par baterijas ZRK S-300 piegādi Sīrijā. Vienlaikus resorā uzsver, ka Krievijas PGA sistēmas pildīs tikai aizsargāšanas funkcijas.

Ziņu lente
0