Bretaņa ugunī: Krievijas GKS lidmašīnas sacēlušas traci Francijā

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasStratēgiskais bumbvedējs Tu-160 "Aleksandrs Novikovs". Foto no arhīva
Stratēgiskais bumbvedējs Tu-160 Aleksandrs Novikovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējie mediji informē, ka krievu bumbvedēji esot lidojuši virs Bretaļas, taču Francijas Aizsardzības ministrija paskaidroja, ka lidmašīnas atradušās tālu ārpus valsts suverēnās gaisa telpas.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Francijas Aizsardzības ministrija vakar īpašā komunikē pavēstīja, ka iznīcinātāji Rafale pacēlušies gaisā, lai pavadītu divus Krievijas bumbvedējus Tu-160. Sputnik Francija apsprieda ar militāro ekspertu, aviācijas ģenerāli Žanu Vensānu Brisē, kas tad patiesībā noticis debesīs pie Bretaņas krastiem.

Украинский историк, политолог Ростислав Ищенко - Sputnik Latvija
Viedoklis
Bez transpondera galvā

Francijas Aizsardzības ministrija paskaidroja, ka incidents noticis 22. septembrī. Ziņojumā teikts, ka lidmašīnas lidojušas no Skandināvijas pussalas puses virzienā uz Francijas Atlantijas krastu.

Franču mediji gāja tālāk: avīze Le Point rakstīja, ka "bumbvedēji lidojuši virs Bretaņas", kā arī atgādināja par "līdzīgiem incidentiem" Zviedrijā, Somijā un Baltijas valstīs, kur krievu lidmašīnas esot radījušas nelaimes gadījumu risku."

Ģenerālis Brisē norādīja, ka, saskaņā ar Aizsardzības ministrijas teikto, lidmašīnas atradušās starptautiskajā zonā, virs starptautiskajiem ūdeņiem — tālu ārpus valsts suverēnās gaisa telpas.

"Franču medijos daudz stāstīts par krievu lidmašīnām pie rietumvalstu robežām un nav nekā par NATO lidmašīnām, kas lido gar Krievijas robežām. Visticamākais, situācija abās pusēs ir simetriska. Pašlaik spriedze ir nedaudz lielāka, taču nav nekā līdzīga trešajam pasaules karam, kas it kā lidinoties gaisā, kā ziņo daži mediji," — apliecināja Brisē.

Baltijas valstis regulāri publicē ziņas par Krievijas GKS lidmašīnām, kas lido virs Baltijas jūras akvatorijas. Piemēram, pagājušajā nedēļā Lietuvas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka NATO iznīcinātāji trīs reizes pacēlušies gaisā, lai identificētu un pavadītu Krievijas lidaparātus. Lidmašīnas bija pacēlušās gaisā ar izslegtiem transponderiem, taču uzturēja sakarus ar aviācijas dispečeriem un ievēroja lidojuma plānus, teikts ziņojumā.

Ziņu lente
0