Ukrainas parlamenta deputāte Savčenko kritizē ukraiņu bruņutehniku

© REUTERS / Maxim ShemetovУкраинская военная летчица Надежда Савченко
Украинская военная летчица Надежда Савченко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nadežda Savčenko, Ukrainas Augstākās radas deputāte ir apņēmusies nepieļaut brāķētas bruņutehnikas lietošanu Ukrainas brunotajos spēkos.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Korupcija, kas valda (Ukrainas aizsardzības rūpniecības uzņēmumā – red.) "Ukroboronprom", ir novedusi pie tā, ka ukraiņu karavīri saņem brāķētu bruņutehniku, kas burtiski izjūk acu priekšā, — savā lapā Facebook raksta Augstākās radas deputāte Nadežda Savčenko, vēsta RIA Novosti.

Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Nadeždu Savčenko tur aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu Kremļa uzdevumā

Šī gada martā Ukrainas Bruņoto spēku 92. brigādes karavīri dāvanā no Ukrainas prezidenta Petro Porošenko saņēma brāķētu tehniku, pavēstīja tautas deputāte. Karavīriem neizdevās izmēģināt saņemtos bruņutransportierus kaujās.

"Izmēģinot tos poligonā pirms došanās un antiteroristiskās operācijas zonu visa tehnika vienkārši sabruka," – vēsta Savčenko.

Viņa paskaidroja, ka mašīnām saplīsusi hidrosistēma, konstatēti ritošās daļas bojājumi un citi defekti, kas radušies projektēšanas kļūdu rezultātā. Galu galā ukraiņu karavīriem atkal nācies sēsties vecajā tehnikā, bet jaunie BTR ar projekta brāķi tiks nogādāti rūpnīcā remontam.

Nadežda Savčenko piedraudēja spert visus deputātam pieejamos soļus, vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, pie Ukroboronproma vadības un prezidenta Porošenko.

Оглашение приговора Надежде Савченко - Sputnik Latvija
Nadežda Savčenko uzskata, ka Rostova pieder Ukrainai

Iepriekš Ukrainas valdība ne vienu reizi vien ir dēvējusi Ukrainu par priekšposteni, kas sargā visu Eiropu. Piemēram, valsts prezidents Petro Porošenko vēstīja, ka tieši Ukraina stāvot "Eiropas civilizācijas aizsardzības priekšējās rindās, bet valsts Nacionālas drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksandrs Turčinovs skaidroja, ka "spēcīga Ukrainas armija kļūst par reālu Eiropas drošības faktoru."

Nadežda Savčenko kļuva par Augstākās radas deputāti pēc atgriešanās no Krievijas, kur viņai bija piespriesta brīvības atņemšana uz 22 gadiem par VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā. Vēlāk Nadeždu Savčenko apžēloja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0