Mediji: Katalonija plāno atzīt Krimu par Krievijas teritoriju

© AFP 2023 / LLUIS GENE Сторонники независимости Каталонии на демонстрации
Сторонники независимости Каталонии на демонстрации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas notiks gadījumā, ja pēc 2017. gadā ieplānotā referenduma par neatkarību tiks pieņemts lēmums par suverenitāti, neskatoties uz oficiālās Madrides pozīciju.

RĪGA, 28. septembris —Sputnik. Katalonija plāno atzīt Krimu par Krievijas daļu un atteikties no sankciju politikas, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu "Izvestija".

Tas notiks gadījumā, ja pēc 2017. gadā ieplānotā referenduma par neatkarību tiks pieņemts lēmums par suverenitāti, neskatoties uz Spānijas varas iestāžu pozīciju.

Pēc koalīcijas "Katalonijas solidaritāte par neatkarību" preses sekretāra Hosē Enrike Foļka teiktā, ekonomiskā rakstura ierobežojumi, kā rāda pasaules pieredze, tikai saasina situāciju, un rezultātā cieš iedzīvotāji.

Pretrunas ir jārisina tikai sarunu ceļā, bet nekādā gadījumā ne izmantojot sankciju spiedienu, uzsvēra politiķis.

Iepriekš rezolūcijas ar aicinājumu atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas apstiprināja abas Francijas parlamenta palātas, Kipras parlaments, kā arī Itālijas provinču Veneto, Ligūrija un Lombardija reģionālas padomes.

Krima atkalpievienojās Krievijai tautas nobalsošanas rezultātā pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par atkalapvienošanos ar Krieviju nobalsojuši vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju.

Ziņu lente
0