Hilarija Klintone tik tikko neizpauda ASV valsts noslēpumu

© REUTERS / MIKE SEGARASV prezidenta kanditāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva
ASV prezidenta kanditāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laikā, kad ASV prezidenta kanditāte Hilarija Klintone ieņēma valsts sekretāres posteni, viņa aizmirsusi viesnīcā Krievijā slepenu dokumentu, informē mediji, atsaucoties uz FIB sniegto informāciju.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Laikā, kad ASV prezidenta kanditāte Hilarija Klintone ieņēma valsts sekretāres posteni, viņa vizītes laikā Krievijā aizmirsusi viesnīcas numurā slepenu dokumentu, ziņo
ABC News.

Televīzijas kanāls atsaucās uz dokumentiem, ko piektdien publicēja FIB. Tie attiecas uz izmeklēšanu lietā par Klintones privātā pasta servera lietošanu darbā.

Dokumenti liecina, ka ASV valsts sekretāres Klintones vizītes Krievijā laikā, viens no viņas palīgiem atnesis uz Klintones numuru somiņu, kurā atradusies mape ar slepenajiem materiāliem.

Google и Хиллари Клинтон. - Sputnik Latvija
Eirodeputāts pieļauj iespēju, ka Google varētu palīdzēt Hilarijai Klintonei

Kad viņi pameta numuru, diplomātiskās apsardzes darbinieki tur atraduši slepenu dokumentu. FIB rīcībā esošā informācija norāda, ka šo somu uz viesnīcas numuru nest bijis aizliegts.

Kopumā FIB publicējis 189 lappuses, kurās ietvertas intervijas ar Klintoni, Valsts departamenta ierēdņiem un citiem lieciniekiem. Dokumenti ir rediģēti.

Klintone tika kritizēta par to, ka valsts sekretāra amatā 2009.-2013. gg. izmantojusi privāto pasta serveri.

FIB izmeklēšanas gaitā nav konstatēts, ka bijušās valsts sekretāres pasta serveris bijis uzlauzts, taču šo iespēju neizslēdza. Klintone nodevusi Valsts departamenta rīcībā aptuveni 30 tūkstošus vēstuļu no servera, taču tikpat daudz vēstuļu ir nodzēstas — politiķe apgalvoja, ka tās bijušas privātas.

Ziņu lente
0