Politika

Mediji publicējuši Krievijas un ASV vienošanos Sīrijas jautājumā

© Sputnik / Michael AlaeddinЮго-запад города Алеппо в Сирии
Юго-запад города Алеппо в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV administrācija nepieļāva teksta publikāciju, norādot, ka daži vienošanās aspekti ir pārāk "jutīgi", lai par tiem informētu publiku.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Krievijas un ASV vienošanās Sīrijas jautājumā paredz, ka valdības armija un opozīcija nevar ieņemt pretējās puses atstātos rajonus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Associated Press.

El Karateinas pilsēta Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija apšauba ASV iespējas kontrolēt situāciju Sīrijā

Aģentūra informē, ka vienošanās prioritāte ir ISIS ("Islāma valsts"), "Džabhat an Nusra" un opozīcijas kontrolēto rajonu atšķiršana. Pie tam vienošanās paredz, ka Sīrijas aviācija neveiks lidojumus rajonos, kuros uzbrukumus teroristiem izdara Krievija un ASV. 

Pušu parakstītie dokumenti paredz arī demilitarizētās zonas izveidi Kastello ceļa tuvumā pie Alepo. Maskava un Vašingtona kopīgā centra ietvaros pieņems lēmumus par pasākumiem pret demilitarizētās zonas pārkāpējiem.

Pie tam līgumā norādīts, ka nepieciešams saskaņot ar ANO opozīcijas kareivju skaitu, kuri pamet Alepo, kā arī viņu bruņojumu.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ziņu aģentūra publicējusi tikai vienu dokumentu no vienošanās paketes – kopumā tajā ir pieci dokumenti.

"Dīvaini, ka tas noticis šādā veidā un dokuments nevis publicēts, piemēram, Valsts departamenta vai Ārlietu ministrijas oficiālajā vietnē, bet gan nokļuvis citās rokās. Taču tāds ir mūsu amerikāņu kolēģu darba stils. Vēlreiz atkārtoju: tas ir tikai viens no pieciem dokumentiem," – aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Viņa uzsvēra, ka dokumentu publicēšana sekmēs konflikta noregulēšanu Sīrijā. Iepriekš ASV norādīja, ka neuzskata par nepieciešamu publicēt vienošanās detaļas, kas ir pārāk svarīgas, lai nodotu tās publikai.

Ziņu lente
0