Džozefs Baidens brīdina Ukrainu: iespējama pret Krieviju vērsto sankciju atcelšana

© Sputnik / Григорий Василенко / Pāriet pie mediju bankasВице-президент США Джозеф Байден прибыл в Киев
Вице-президент США Джозеф Байден прибыл в Киев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV viceprezidents Džozefs Baidens Ņujorkā brīdināja Ukrainas valdību par to, ka vairākas Eiropas valstis vēlas atteikties no sankcijām pret Krieviju.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. ASV viceprezidents Džozefs Baidens brīdināja Ukrainas valdību par to, ka nepieciešams pildīt solītās ekonomiskās un politiskās reformas. Viņš uzsvēra, ka pretējā gadījumā Eiropas Savienība varētu atteikties no sankcijām pret Krieviju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters publicēto informāciju.

"Mēs zinām, ka vismaz piecas valstis vēlas teikt: "Mēs gribam atteikties no sankcijām pret Maskavu," ja viņi (Ukraina – red.) dos iemeslu," – paziņoja Baidens Starptautisko attiecību padomes sēdē Ņujorkā.

Politologs un ekonomists, Ekonomikas augstskolas Vispasaules ekonomikas un politikas fakultātes dekāna vietnieks Andrejs Suzdaļcevs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sankciju mīts. Krievija spēj izdzīvot jebkādos apstākļos

ASV viceprezidents atzina: kopš krīzes sākuma Ukrainā viņš divas vai trīs stundas nedēļā tērē telefona sarunām ar Ukrainas valsts vadību un cenšas viņus pārliecināt konsekventi īstenot reformas, turklāt vienlaikus popularizē sankciju politikas ideju Vācijā, Francijā un Itālijā.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās Ukrainas krīzes rezultātā. ASV un Eiropas Savienība ieviesa ierobežojumus pret atsevišķiem Krievijas pilsoņiem un veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rietumvalstis vēsta, ka sankcijas tiks atceltas tikai Minskas protokolu pilnīgas īstenošanas gadījumā. Vienošanās nosaka, ka Kijevai līdz 2015. gada beigām bija jāveic konstitucionālā reforma. Tās galvenie elementi ir decentralizācija un likums par atsevišķu Doņeckas un Luganskas apgabalu rajonu īpašo statusu, taču Ukrainas valdība līdz šim nav izpildījusi šo vienošanās daļu.

Krievijas valdība uzskata par absurdu, ka sankcijas tiek saistītas ar Minskas vienošanos īstenošanu. Maskava uzsver, ka Krievija nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, tātad valsti nav iespējams uzskatīt par vienošanās subjektu, kas noslēgtas ar mērķi noregulēt situāciju Donbasā.

Ziņu lente
0