Politika

Erdogans solīja Porošenko atbalstīt Ukrainas pretenzijas uz Krimu

© REUTERS / Kenan GurbuzTurcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans solīja Ukrainas prezidentam Petro Porošenko, ka Ankara neatteiksies no savas pozīcijas attiecībā pret Krimas atkalpievienošanas Krievijai.

RĪGA 21. septembris — Sputnik. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans solīja Ukrainas prezidentam Petro Porošenko, ka Ankara neatteiksies no savas pozīcijas attiecībā pret Krimas atkalpievienošanas Krievijai. To viņš paziņojis divu līderu tikšanās ietvaros 71. ANO Ģenerālās asamblejas sesijas laikā Ņujorkā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas vadītāja vietni.

Erdogans norādīja, ka Turcija arī turpmāk plāno atbalstīt Kijevu Ukrainas integritātes un suverenitātes atjaunošanas jautājumos, teikts ziņojumā.

Tāpat viņš uzsvēra, ka dialoga ar Krieviju atsākšana neietekmēs Turcijas pozīciju "Krimas tatāru tiesību pārkāpumu" jautājumā.

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma, kas notika 2014. gada martā pēc valsts apvērsuma Ukrainā. 96,77% Krimas Republikas balsstiesīgo iedzīvotāju izteica vēlmi iekļauties Krievijas Federācijas sastāvā.

Ziņu lente
0