Ļvovas iedzīvotāji vēlas Ukrainas agrākās valdības atgriešanos

© Sputnik / StringerUkrainas bijusī premjerministre un partijas "Batjkivščina" ("Tēvzeme") līdere Jūlija Timošenko
Ukrainas bijusī premjerministre un partijas Batjkivščina (Tēvzeme) līdere Jūlija Timošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bijusī premjerministre un partijas "Batjkivščina" līdere Jūlija Timošenko informēja Augstākās radas deputātus, ka Ļvovas iedzīvotāji ir dziļi vīlušies par Ukrainas pašreizējās valdības rīcību.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Ļvovas iedzīvotāji ir dziļi vīlušies valdībā, kas pie varas nonāca "Eiromaidana" rezultātā, un pieprasa Janukoviča valdības atgriešanos. To Ukrainas Augstākās radas deputātiem pastāstīja Ukrainas bijusī premjerministre un partijas "Batjkivščina" ("Tēvzeme") līdere Jūlija Timošenko, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla "112" sniegto informāciju.

Politiķe pastastīja, ka sava nesenā brauciena laikā uz Ļvovu viņa aprunājusies ar vietējiem iedzīvotājiem pilsētas ielās un uzzinājusi, ka viņi ir ļoti neapmierināti ar pašreizējo situāciju valstī. Timošenko uzsvēra, ka nekad nav redzējusi tādus asaru plūdus, cilvēku lāstus un izmisumu, kuri aizstāvējuši Ukrainas neatkarību.

"Ja demokrātiskie spēki, kuri pašlaik atrodas pie varas, nespēj pārvaldīt valsti, lai iet prom un atdod to "noziedzīgo varu", kura cilvēku dzīvi padarīja labāku," — Timošenko citēja Ļvovas iedzīvotāju prasību.

Bijusī Ukrainas premjerministre uzsvēra, ka viņas sastaptie cilvēki apsūdz Kijevu "apzinātā un sistemātiskā" genocīdā.

Viktors Janukovičs vadīja Ukrainu no 2010. līdz 2014. gadam. Viņš zaudēja varu valsts apvērsuma rezultātā. Pēc tam politiķis pameta valsti, un 2015. gada februārī Augstākā rada pieņēma lēmumu anulēt viņa prezidenta pilnvaras.

Ziņu lente
0