Latvijas goda konsuls Spānijā noliedz Spānijas ĀM apsūdzības

© AP Photo / Manu FernandezEstelada, Katalonijas neoficiālais karogs
Estelada, Katalonijas neoficiālais karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas goda konsuls Spānijā Havjers Vinjals paziņoja, ka nav izkāris Katalonijas karogu pie konsulāta ēkas un nav vainojams pārkāpumā, par ko Spānijas ĀM anulējusi viņa akreditāciju.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Latvijas goda konsuls Spānijā Havjers Vinjals norāda, ka nav vainojams diplomātiskajā skandālā, kas pagājušajā nedēļā izcēlās Latvijas un Spānijas starpā.

Katalonijas neatkarības atbalsta demonstrācija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Madride anulējusi Latvijas konsula akreditāciju sakarā ar separātisma atbalstu

Iepriekš kļuva zināms, ka Spānijas Ārlietu ministrija anulējusi Vinjala akreditāciju par "iejaukšanos valsts iekšējās lietās."

Avīze ABC informēja, ka Latvijas konsuls sodīts par publisku Katalonijas karoga izkāršanu pie konsulāta ēkas fasādes Katalonijas Nacionālajā dienā, 11. septembrī.

"Es nekad neesmu izkāris "esteladu" (Katalonijas zemju neoficiālais karogs — red.) pie Latvijas Republikas konsulāta ēkas," — rakstīja diplomāts Twitter tīklā.

Taču Vinjals, aktīvs Katalonijas neatkarības piekritējs, piebilda, ka neatteiksies no savas pārliecības.

Sociālā tīkla lietotāji diplomāta teikto apšauba. Piemēram, kāds no viņiem palūdza Vinjalu nemelot, jo saņemti vairāki viņa pārkāpuma vizuālie pierādījumi, kas atmasko diplomātu.

 

Madrides sašutums

Arī agrāk Latvijas varas iestāžu pārstāvju izteikumi ir izraisījuši Madrides sašutumu.

Latvijas bijušais premjerministrs Valdis Dombrivskis - Sputnik Latvija
KNAB pārbaudīs informāciju par kukuļa došanu Dombrovskim

2013. gada septembrī toreizējais valsts premjerministrs Valdis Dombrovskis paziņoja, ka Katalonijas neatkarības kustība ir "spēcīgs signāls", kam jāpievērš uzmanība.

Vēlāk mediji pārmeta Dombrovskim, ka viņš saņēmis 6 miljonus eiro par solījumu atbalstīt Katalonijas neatkarību.

11. septembrī Katalonijā notika Katalonijas Nacionālajai dienai veltīti mītiņi. Šogad tajos piedalījās 800 tūkstoši cilvēku.

Pērnā gada 9. novembrī Katalonijas parlaments pieņēma rezolūciju, ar ko tika pasludināts neatkarīgas valsts dibināšanas procesa sākums. Taču 2. decembrī Spānijas Konstitucionālā tiesa atzina Katalonijas neatkarības rezolūciju par nelikumīgu un atcēla to.

Ziņu lente
0