Krievijas vēstniecības apšaudi Kijevā Ukrainas premjers uzskata par sīku incidentu

© REUTERS / Gleb GaranichSalūti, ko pie Krievijas vēstniecības Ukrainā izšāva ukraiņu radikāļi
Salūti, ko pie Krievijas vēstniecības Ukrainā izšāva ukraiņu radikāļi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzbrukums Krievijas diplomātiskajai misijai Ukrainā notika 17. septembrī aptuveni vienos naktī. Nezināmi cilvēki uzstādīja salūta šāviņus, pavērsa tos pret ēku un palaida zalvi. Pēc tam viņi aizbēga.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans pavēstīja, ka uzbrukums Krievijas vēstniecībai Ukrainā ir nepieņemams, taču šo incidentu viņš nodēvēja par sīku huligānismu.

"Tas ir huligānisms, un tas nav pieņemams, jo Ukrainas galvaspilsētai Kijevai ir jādemonstrē pavisam citāds kultūras piemērs. Tāpēc es uzskatu, ka tas ir sīks incidents, kas komentārus neprasa," — paziņoja Groismans žurnālistiem Kijevā.

Policija informē, ka piektdienas naktī fiksēts uzbrukums Krievijas vēstniecībai, ar salūta iekārtām bojāta diplomātiskās misijas ēka, cietušo nav.

"Noskaidrojies, ka aptuveni 20 cilvēki sejas maskās piegājuši pie ārvalstu (Krievijas — red.) vēstniecības, nostiprinājuši salūta iekārtai līdzīgu priekšmetu un pavērsuši to pret diplomātisko iestādi. Pēc dažām minūtēm atskanējuši vairāki šāvieni. Rezultātā ēka guvusi nenozīmīgus bojājumus," — teikts paziņojumā.

Krievijas vēstniecība Kijevā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kijevā noticis uzbrukums Krievijas vēstniecībai

Tiesībsargi aplūkoja notikuma vietu, un izņēma priekšmetu, no kura veikti šāvieni. Informācija par notikumu reģistrēta Solomenskas policijas pārvaldes Vienotās iesniegumu un ziņojumu uzskaites žurnālā.

Policija veic pārbaudi, noskaidro notikuma nianses un incidentā iesaistīto cilvēku personības. Krievijas vēstniecības rīcībā esošā informācija liecina, ka policija nav aizturējusi nevienu no 20 uzbrucējiem.
18. septembrī Krievijā notiek Valsts domes deputātu vēlēšanas. Arī Krievijas vēstniecībā Kijevā būs atvērts vēlēšanu iecirknis.

Iepriekš, 10. septembrī Ukrainas prezidenta preses sekretārs Svjatoslavs Cegolko pavēstīja, ka prezidents uzdevis valsts ārlietu ministram informēt Krievijas valdību par to, ka Krievijas Valsts domes vēlēšanu norise Ukrainas teritorijā nav iespējama.

Maskavā šo lēmumu nosauca par civilizētas starptautiskās saziņas noteikumu un pieklājības normu pārkāpumu. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Krievijas parlamenta apakšpalātas vēlēšanas Krievijas diplomātisko misiju teritorijā Ukrainā notiks.

Ukrainas premjerminists Volodimirs Groismans paziņoja, ka policija neapsargās Krievijas Federācijas vēlēšanu procesu. "Kijevā valda kārtība neatkarīgi no nedēļas dienas. Tiesībsargājošā sistēma pildīs savas funkcijas parastajā režīmā," — paziņoja Groismans žurnālistiem Kijevā.

Ziņu lente
0