Junkers solīja nepieļaut jauniešu nabadzības un piena cenu krišanos

© REUTERS / Yves HermanЖан-Клод Юнкер
Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers plenārā EP sesijā Strasbūrā uzstājās ar ikgadējo runu par ES sociāli-ekonomiskās politikas prioritātēm.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers trešdien, uzstājoties plenārā EP sesijā Strasbūrā ar ikgadējo runu, paziņoja, ka viņš nepieļaus jauniešu nabadzību un piena cenu krišanos, vēsta RIA Novosti

Pēc Junkera domām, Eiropas Savienības jaunieši nedrīkst būt nabagāki nekā savulaik bija viņu vecāki, un aicināja ES līmenī izveidot īpašu struktūru Eiropas jauniešu nodarbinātības problēma atbalstam.

Savā uzrunā EK priekšsēdētājs aizskāra arī tādu svarīgu aspektu kā piena iepirkuma cenu krišanās ES valstīs.

"Es nevaru pieļaut, lai piens būtu lētāks nekā ūdens," — viņš teica.

Kopš 2015. gada aprīļa Eiropas Savienības dalībvalstīs tika atceltas piena ražošanas kvotas, kas noveda pie šī produkta pārprodukcijas un iepirkuma cenu krišanās. Krīzes situāciju vēl pastiprināja Krievijas pārtikas produktu embargo. 2014. gada augustā Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas ieviesa pret to sankcijas, tai skaitā arī no ES valstīm. Krievijā aizliegts dažādu pārtikas produktu, piemēram, gaļas, desu, zivju, dārzeņu, augļu un piena produktu imports.

Ziņu lente
0