Viedoklis

Eirodeputāts pieļauj iespēju, ka Google varētu palīdzēt Hilarijai Klintonei

© © SputnikGoogle и Хиллари Клинтон.
Google и Хиллари Клинтон. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins uzskata, ka šāds skandāls nav izslēgts – tamlīdzīgas manipulācijas atbilst Google "garam".

RĪGA, 14. septembris – Sputnik, Vadims Koroļovs. Meklēšanas serviss Google, iespējams, veicina Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu kampaņu, sniedzot lietotājiem vajadzīgos ieteikumus. Šādu iespēju intervijā aģentūrai Sputnik pieļāva Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

Ar korporācijas Google un ASV prezidenta kandidātes, Demokrātiskās partijas pārstāves Hilarijas Klintones iespējamo sadarbību saistītais skandāls izcēlās pirms dažiem mēnešiem. Vairāki pētnieki pievērsa uzmanību tam, ka Google nerāda lietotājiem ieteikumus ar negatīvu nozīmi pieprasījumos par Klintoni. Google noliedz jebkura kandidāta atbalstu.

"Labi zināms, ka Google var izmantot tādas manipulācijas. Eiropas Parlamentu jau sen satrauc Google monopolista stāvoklis: komitejās ritēja diskusijas, tika pieņemti dažādi dokumenti, taču nekādi pasākumi vēl nav uzsākti," – Sputnik paskaidroja Andrejs Mamikins.

Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Pie visa vainīgs Putins": amerikāņu izdevums izsmej Klintoni

Skandālu ap Google un Klintoni eirodeputāts uzskata par amizantu, taču vienlaikus uzsver, ka pats tamlīdzīgas diskusijas fakts liecina par priekšvēlēšanu sacīkšu līmeni ASV.

"Tas, ka Putins it kā spēlējot pret Hilariju, Krievijas specdienesti pastāvīgi rokoties viņas pastkastītēs, uzlauzuši Demokrātiskās partijas vietni un vispār – tie krievu spiegi esot visur, stāvot aiz katra aizkara – tas viss liecina, ka politiskās cīņas kaislības Amerikā ir sasniegušas finiša taisni," – uzskata Mamikins.

Bet Latviju tas neinteresē

Izmantojot situāciju, kas izveidojusies ap Google un Klintoni, eirodeputātam ir skaidri redzama starpība ASV un Latvijas demokrātiskajā attīstībā.

"Skandāls ar Hilariju un Google liecina, ka amerikāņu demokrātija ir tālu priekšā salīdzinājumā ar Latviju. Ja ASV ir kādas manipulācijas metodes, tās ir daudz mīkstākas nekā Latvijā pirms vēlēšanām. Pie mums cilvēku rupji apmelos, izmētās skrejlapas pa visām pastkastītēm trīs dienas pirms vēlēšanām, un nebūs nekādas iespējas attaisnoties," – skaidro politiķis.

Mamikins piebilda, ka Latvijas vienkāršos iedzīvotājus skandāls, kurā iesaistīts Google un Hilarija Klintone, neinteresē. "Ja nav parādījies vajadzīgais vārds, cilvēks turpinās meklēt rakstu, kas viņu interesē. Tiesa, lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju neinteresē arī pati priekšvēlēšanu kampaņa ASV," – apgalvo Mamikins.

Ziņu lente
0