Latvija konfiscēja Ukrainas bijušā vicepremjera kapitālu par labu valsts budžetam

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Pāriet pie mediju bankasEiro. Foto no arhīva
Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijeva neatbildēja uz Latvijas informācijas pieprasījumu par naudas līdzekļu izcelsmi bijušā Ukrainas vicepremjera Sergeja Arbuzova un Ukrainas uzņēmēja Jurija Ivanjušenko kontos, rezultātā Latvijas policija konfiscēja daļu naudas par labu valstij.

RĪGA, 12. septembris — Sputnik. Latvijas policija konfiscēja par labu valsts budžetam aptuveni 50 miljonus eiro no bijušā Ukrainas vicepremjera Sergeja Arbuzova un Ukrainas uzņēmēja Jurija Ivanjušenko kontiem, naudas līdzekļi bija atzīsti par noziedzīgi iegūtiem, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas "de facto" raidījumu.

Mieļ . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Par krāpšanos Krievijā meklētais Grigorijs Kuļikovs atbrīvots no aresta

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa lēmusi, ka nauda ir konfiscējama, un kā noziedzīgi iegūta tā bija ieskaitīta Latvijas valsts budžetā.

Pēc žurnālistu rīcībā esošās informācijas, kopumā Arbuzova kontos bija 49,3 miljoni ASV dolāru. Par šīs summas arestu Latvijā 2014. gada rudenī paziņoja Ukrainas ģenerālprokurors Vitālijs Jarema.

Tāpat, raidījums vēsta, ka bija arestēta ukraiņu uzņēmēja un politiķa Jurija Ivanjušenko nauda Latijas banku kontos 32 miljonu dolāru un 72 miljonu Šveices franku apmērā.

Latvijas prokuratūra nosūtījusi pieprasījumu saviem kolēģiem Ukrainā saistībā ar šo līdzekļu izcelsmi, taču atbildi nesaņēma. Pēc ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera teiktā, Latvija nebija saņēmusi no Ukrainas informāciju par to, ka nauda esot nozagta valstij, un tā jāatgriež Ukrainā.

Kopumā Latvijas budžetā tika pārskaitīti 50 miljoni eiro no Ivaņušenko un Arbuzova kontiem.

Ziņu lente
0